Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silnici z Výpřeže do Světlé pod Ještědem silničáři na čas uzavřou

Ke svému konci se blíží rekonstrukce silnice III/2784 mezi Výpřeží a Světlou pod Ještědem. Kvůli závěrečným pracím na obrusné vrstvě vozovky, krajnici a svodidlech úsek nyní silničáři zcela uzavřou, a to v termínu od 15. do 25. července.

Řidiči budou muset po dobu deseti dnů volit několikakilometrovou objížďku přes Český Dub a Hodkovice nad Mohelkou, aby se dostali do Liberce. Uzavírka se dotkne také jízdních řádů autobusové dopravy.

Při celkové rekonstrukci silnice, která začala loni v dubnu, došlo k odstranění horní vrstvy asfaltu, na řadě míst stavebníci upravili podloží, práce zahrnovaly vybudování odvodňovacího systému i stavbu nové opěrné zdi. Vozovka byla rozšířena minimálně na sedm metrů a doplněna svodidly a novým dopravním značením. Úpravami prošla i křižovatka na Výpřeži a křížení se silnicí číslo III/27246, která vede na Křižany.

„Zvýšíme těmito úpravami bezpečnost řidičů, cyklistů a chodců. V rámci rekonstrukce dojde také k úpravě autobusových nástupišť veřejné linkové dopravy,“ uvedl již dříve Jan Sviták (Starostové pro LK), náměstek hejtmana Libereckého kraje pro dopravu.  

Druhá a zároveň poslední etapa rekonstrukce komunikace na Ještěd, z Výpřeže do Světlé pod Ještědem, stojí bezmála 143 milionů korun, z toho zhruba 40 milionů má pokrýt dotace z evropských fondů.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, uzavírka, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnici z Výpřeže do Světlé pod Ještědem silničáři na čas uzavřou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.