Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Na opravovaném průtahu Liberce přibudou další omezení. Na různých místech potrvají až do listopadu

Řidiči se musí od příštího pondělí připravit na další omezení na opravovaném průtahu Liberce. Ty na různých místech a v různých etapách potrvají až do konce listopadu.

První etapa omezení začne v pondělí 7. srpna a potrvá do 22. října. Veškerá doprava bude podle mluvčího Libereckého kraje Jana Mikuličky převedena na pravý jízdní pás silnice I/35 v režimu 2+1, přičemž dva jízdní pruhy povedou ve směru na Turnov. „Zároveň nebude možné se napojit na silnici číslo I/35 z ulice České mládeže ve směru na Děčín a připojit se na silnici I/35 ze silnice číslo I/14 ve směru na Děčín. Uzavřen bude i sjezd na silnici číslo I/14 ve směru do Jablonce nad Nisou. Na pravém jízdním pásu budou po celou dobu dopravního režimu 2+1 zrušeny veškeré připojovací pruhy,“ uvedl Mikulička.

Tyto uzavírky jsou naplánovány z důvodu výstavby výstavby takzvaného průpletového pruhu před sjezdem na silnici I/14 směrem na Jablonec. Ten propojí ve směru na Děčín nájezdový pruh na průtah z ulice České Mládeže s nedalekým sjezdem na silnici I/14 na Jablonec, zvýší v těchto místech kapacitu komunikace. Jeho výstavba přijde na zhruba 20 milionů korun

Od 23. října do 30. listopadu se pak podle Mikuličky změní organizace provozu na průtahu krajským městem. Doprava se vrátí na obě poloviny silnice, povede tedy i po nových mostech. Provoz ale bude ještě omezený, uzavřené zůstanou rychlé pruhy jak ve směru na Děčín, tak směrem na Prahu. Pracovat se v nich bude až do konce listopadu. Bude už ale možné sjet směrem na Jablonec a najet na průtah od Jablonce směrem na Děčín.

Průtah Libercem je nejzatíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji a denně po něm podle posledního sčítání projede více než 51 tisíc automobilů. Kvůli stavbě teď nemohou řidiči ze směru od Turnova odbočit na I/14 na Jablonec a není možné ani najet ze silnice I/14 od Jablonce na průtah směrem na Děčín. Uzavřený je kvůli stavbě také sjezd z I/14 směrem k liberecké Home Credit Areně. Průjezdný zůstal nájezd z I/14 směrem na Turnov a také sjezd ve směru od Děčína na Jablonec.

Náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro LK) prosí řidiče, aby ještě vydrželi. „Rád bych všechny řidiče požádal o trpělivost a pochopení. Společně se postavme za rozvoj krajské metropole a za vytvoření moderní infrastruktury, která bude sloužit nám i dalším generacím,“ řekl.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky průtah, liberec, řsd, mosty, nosníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Měl bych jednu věcnou poznámku. Článek je napsaný ASI fakticky správně, ale pro lidi je to absolutně nečitelné. Silnice i/14 má být asi 1/14, ale stejně nevím, která to je. Napsat to pro lidi znamená: sjezd u Makra, sjezd u benzínové stanice Čermák.. atd..

Středa, 2. srpna 2023, 07:19Odpovědět

Na opravovaném průtahu Liberce přibudou další omezení. Na různých místech potrvají až do listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.