Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Změna v centru Liberce. Ubude míst pro taxikáře

Liberec ubere v centru města deset míst pro taxikáře, takzvaných štaflů, kde mohou taxíky čekat na zákazníky. Podle radnice se způsob využívání taxi služeb mění a už o ně není takový zájem, jako dříve. Jde o místa u radnice nebo paláce Syner. Naopak místa u terminálu ve Fügnerově ulici zůstanou.

„Dříve šel člověk třeba z hospody a na štaflu si vzal taxíka. Doba se změnila, jsou tu všemožné aplikace, fungují nejrůznější služby a drtivá většina zákazníků si vol taxíka na místo, kde chce vyzvednout,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc (ANO), proč radnice přistoupila ke změně.

„Klasické nastupování na štaflech se používá méně. Po zralé úvaze i diskusi se samotnými taxikáři jsme se rozhodli některá místa zrušit. Zvýšili jsme také cenu, kterou taxikáři za využívání míst platí,“ dodal.

Taxikáři tak nově za roční využívání místa zaplatí místo dosavadních deseti tisíc korun dvacet tisíc. Město ale nepředpokládá, že by vydělalo dvakrát tolik peněz. Podle Šolce zájem o místa ubývá. „Štafly používají jen klasické taxikářské firmy. Společnosti typu Uber o ně vůbec nemají zájem,“ řekl.

I proto v centru ubude deset míst. Jde o štafly u radnice a také paláce Syner. Tam je město využije pro modrou zónu a abonentní parkování. U radnice bude situace jiná. „U radnice místa necháme do jisté míry v záloze, počítáme s rozvojem elektromobility, případně bychom realizovali radniční nabíječku, nebo budou pro potřeby návštěvníků magistrátu,“ upřesnil Šolc.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky liberec, radnice, taxi, štafl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyfotil někdy někdo divadlo bez aut?

Pátek, 18. srpna 2023, 10:51Odpovědět

Tasmansky Czert

Letitá ostuda. Zaměstnanci ani návštěvníci magistrátu - často imobilní - nemají kde zaparkovat.

Středa, 16. srpna 2023, 16:55Odpovědět

Jenda Pařízek

Pro některé nevzdělané pakomadary je nereálné použít třeba parkování v plaze nebo na sokoláku nebo u ZUŠky nebo v knl a budou neustále držkovat že tu nejsou místa.ale běžně průměrný občan si poradí.dokonce i vozíčkáři,cikáni,každé ze stošedesátiosmi pohlaví i hlupáci si poradí,jak se na magoš dostat.ale chápu že czert z tasmánie je fatálně zmatený,jet lag je svi.ň.a :)

Čtvrtek, 17. srpna 2023, 00:42Odpovědět

Změna v centru Liberce. Ubude míst pro taxikáře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.