Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Na průtahu v Liberci už pokládají asfalt, na řidiče ale příští rok čeká rekonstrukce tunelu

Pro Liberečáky už to vypadá nadějně. Na rekonstruovaných mostech na průtahu městem stavební firma pokládá finální afsaltové vrstvy, zhruba za čtyři týdny už se zde projedou první auta. Celý průtah pak bude zprovozněn nejpozději 23. listopadu. Už nyní se ale řidiči musí připravit na další komplikaci, v příštím roce by totiž měla proběhnout rekonstrukce tunelu a v plánu je i výměna mostů před a za tunelem.

„Nacházíme se v klíčovém momentu stavby, v jednom z nejdůležitějších milníků, který už bezprostředně rozhoduje o termínu dokončení a úplném zprovoznění stavby, která probíhala poslední dvě stavební sezony,“ řekl přímo na stavbě mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Nové mosty už postupně dostávají nový asfalt. Auta se pak na nový úsek v omezeném režimu dostanou 23. října. „Zprovozníme hlavní trasu ve směru na příjezdu do Liberce. Zprůjezdněný bude jeden jízdní pruh pro každý směr. Bude už umožněn sjezd z ulice České mládeže, bude i umožněn sjezd a výjezd ze silnice 14 z Jablonce,“ vypočítal vedoucí úseku výstavby ŘSD Liberec Tomáš Šulc.

Zhruba měsíc pak už budou probíhat jen dokončovací práce. „V rychlých jízdních pruzích ještě budou probíhat práce na římsách, osazení zádržného systém a instalaci veřejného osvětlení,“ dodal.

Bez omezení by pak měl průtah fungovat od 23. listopadu. ŘSD ale nevyloučilo i dřívější termín. „Bude to maximálně v jednotkách dnů,“ řekl Šulc.

Řidiči si ale průtah bez omezení dlouho neužijí. ŘSD totiž pokračuje s přípravou rekonstrukce tunelu. A ta by měla proběhnout už příští rok. „Rekonstrukci tunelu kolegové z provozního oddělení připravují, v okamžiku, kdy zprovozníme tuto stavbu, rozběhne se rekonstrukce tunelu. Je to ale v přípravě. Rekonstrukce by tak měla proběhnout během stavební sezony v příštím roce,“ uvedl Šulc.

Průtah ve směru na Chrastavu podle něj není v nejlepším stavu, v plánu jsou pak ještě rekonstrukce dvou mostů před a za tunelem. „Průběžně tak budeme rekonstruovat, abychom celý průtah dostali do požadovaného stavu,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky průtah, liberec, řsd, mosty, nosníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtahu v Liberci už pokládají asfalt, na řidiče ale příští rok čeká rekonstrukce tunelu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.