Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V říjnu na silnicích v Libereckém kraji zemřel jeden člověk, loni stejný měsíc tři

V říjnu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji jeden člověk, loni za stejný měsíc tři. Od začátku letošního roku si nehody v kraji vyžádaly 17 životů, loni za prvních deset měsíců roku při nich zemřelo 11 lidí.

Tragická byla o letošním říjnu večerní nehoda ze začátku měsíce, kdy nedaleko Liberce zemřel motocyklista, který havaroval na hlavním tahu I/35 u Stráže nad Nisou. Z motocyklu spadl při průjezdu zatáčkou a narazil do svodidel. „Při nehodě bohužel utrpěl velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehl," uvedla již dříve regionální mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Dopravních nehod za letošní říjen bylo v kraji podle předběžných údajů 475, za loňský říjen jich policisté evidují 446. Těžké zranění při nehodách letos v říjnu utrpěli tři lidé a lehké 98, loni byli těžce zraněni čtyři lidé a lehce 108. Nejčastější příčinou nehod o letošním říjnu bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pátek 27. října, celkem 30.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů v Libereckém kraji stalo 4262 dopravních nehod, loni jich od začátku ledna do konce října bylo 3931. Zraněných při nehodách bylo za deset měsíců letošního roku 1097 lidí, z toho 48 těžce. Loni za stejné období utrpělo zranění 997 lidí, u 41 šlo o těžké.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS OL

Štítky ČR, nehoda, automobilová, říjen, 2023, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu na silnicích v Libereckém kraji zemřel jeden člověk, loni stejný měsíc tři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.