Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na průtahu Libercem skončila omezení spojená se stavbou dvou mostů

Na průtahu Libercem v neděli navečer skončila omezení spojená s výstavbou dvou mostů, která trvala od jara loňského roku. Průjezd na průtahu, který je nejvytíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji, tak omezují už jen práce na opravě kanalizace u tunelu. Ty potrvají ještě měsíc, skončit by měly do poloviny prosince.

Nový je zhruba kilometrový úsek pravé části průtahu ve směru od Turnova na Děčín, konkrétně mezi sjezdy k ulici České mládeže a do centra města přes Košickou ulici. Jeho rekonstrukce stála zhruba 400 milionů korun. Dva mosty v tomto úseku byly v havarijním stavu, jejich rekonstrukce se připravovala několik let. Provoz na nich byl už před opravou omezený, mosty byly na některých místech podepřené, vozovka zúžená. Stavbaři zbourali celou estakádu a postavili dva nové mosty a vybudovali i takzvaný průpletový pruh před sjezdem na Jablonec.

„Rekonstruovali jsme jednu polovinu té soustavy mostů na silnici I/35 a mohu ujistit všechny řidiče, že ta druhá polovina se v následujících minimálně 20 letech rekonstruovat, stavět nebo demolovat nebude. My jsme demolovali a znovu vystavěli polovinu, která byla z let 1974-75, ta druhá polovina je podstatně mladší, je z 90. let. Oběma polovinám se budeme věnovat pokud jde o údržbu, a následující dvě, možná tři desetiletí se žádné takto rozsáhlé rekonstrukční práce dělat nebudou," řekl již dříve republikový mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky ČR, silnice, stavby, ŘSD, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Hudec

Čo melete .je to horší jak to bylo.

Pondělí, 20. listopadu 2023, 16:48Odpovědět

Na průtahu Libercem skončila omezení spojená se stavbou dvou mostů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.