Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecký kraj dále pokračuje v rekonstrukci silnic a mostů

S blížícím se nástupem jara pokračují v Libereckém kraji některé rekonstrukce silnic a mostů. Celková částka rekonstrukcí se odhaduje na půl miliardy korun.

Liberecký kraj s blížícím se jarem bude dále pokračovat v rekonstrukcích silničních staveb. Minulý rok začala rekonstrukce silnice II/294 Rokytnice nad Jizerou včetně humanizace, která bude po zimní přestávce dále pokračovat 2. dubna. „Přesný termín dokončení není možné v tuto chvíli blíže určit, neboť nemůžeme ovlivnit případné nepříznivé klimatické podmínky,“ sdělil Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

Druhou rekonstrukcí započatou v minulém roce byl most ev. č. 2708-1 přes Panenský potok včetně opěrné zdi v Pertolticích. Předpokládaný datum dokončení se odhaduje na červenec letošního roku.

S ostatními rekonstrukcemi začne kraj v letošním roce. Některé se terpve zahájí, jiné navážou na rekonstrukci po zimní přestávce a jiné postoupí do další etapy. Nejdražší rekonstrukcí je právě silnice v Rokytnici nad Jizerou, kde částka přesáhne 130 milionu korun. Naopak nejlevnější rekonstrukce proběhne na silnici v Mukařově, kde se v pondělí zahájí práce po zimní přestávce.

Kraj bude mimo jiné pokračovat či začne rekonstrukce také na silnici II/262 Dobranov – Česká Lípa včetně rekonstrukce mostu ev. č. 262-004, ve Veselé s rekonstrukcí mostu, na silnici II/286 Lomnice nad Popelkou – Košťálov, na rekonstrukci mostu v Pihli a Volfraticích a na silnicích II/592 Kryštofovo Údolí, I/289 Cimbál–Příkrý, III/2886 Návarov – Jesenný,  III/27018 Kněžice–Lvová, III/29020 v ulici Sokolská a v Jablonci nad Nisou, ul. U Přehrady.   

Celková rekonstrukce všech silnic včetně mostů vyjde na zhruba půl miliardy korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, rekonstrukce, silnice, mosty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj dále pokračuje v rekonstrukci silnic a mostů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.