Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stavbaři se po zimě vrátí k jablonecké přehradě. Práce začnou po Velikonocích

Po zimní přestávce opět začnou práce v jablonecké ulici U Přehrady. Půjde o třetí a poslední etapu rekonstrukce. Práce začnou hned po Velikonocích a potrvají do konce května. První dvě etapy proběhly loni.

Investorem stavby je Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou se podílí investicemi do chodníků, zeleně a veřejného osvětlení.  Stavba vyjde krajský rozpočet na 37,9 mil. korun včetně DPH.

Už loňské první dvě etapy přinesly komplikace. „Během výkopových prací narazili stavbaři na několik nepředvídatelných skutečností, tou největší překážkou bylo vedení středotlakého plynovodu. Kvůli tomu bylo nutné operativně zapracovat změny v dokumentaci na opravu mostu a v technologii provádění prací,“ popsal Jaroslav Postl, autorizovaný technik pro pozemní stavby a technický dozor investora, kterým je Liberecký kraj.

V poslední etapě čekají stavební práce v posledním úseku ulice. „Během této doby bude opravená zbývající část komunikace od mostu přes Mšenský potok až po světelnou křižovatku s ulicí Palackého,“ dodal Postl.

Na řidiče čeká v době prací částečná uzavírka silnice, která se dotkne i MHD. „Kvůli uzavírce jednoho jízdního pruhu ulice U Přehrady od křižovatky s ulicí Palackého po křižovatku s ulicí Smetanova bude od úterý 2. dubna pro linky 109 a 131 (školní linka) dočasně zrušená zastávka U Přehrady,“ upřesnil ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Náhradní zastávka pro linku 109 směr Paseky najdou v ulici U Přehrady za křižovatkou s ulicí Smetanova. Náhradní zastávka pro školní linku 131 směr Mšeno bude v ulici Smetanova za křižovatkou s ulicí U Přehrady, případně lze využít zastávku Jablonex v Palackého ulici.

Už nyní v ulici funguje obnovený přechod mezi přehradou a bazénem, ten je nově nasvícený.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky přehrada, jablonec, u přehrady, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbaři se po zimě vrátí k jablonecké přehradě. Práce začnou po Velikonocích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.