Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli demolici mostu ve Čtveříně bude krátce uzavřena dálnice D10

S omezením v dopravě, ale i s krátkodobou uzavírkou dálnice D10 u Čtveřína by měli počítat řidiči od soboty 13. dubna. Důvodem je demolice starého a stavba nového mostu přes zmíněnou silnici.

Samotná demolice původního mostu je naplánována na noc ze soboty 13. dubna na neděli 14. dubna, kdy má dojít ke zbourání mostních polí a odstranění nosných pilířů. Krátkodobá celková uzavírka dálnice D10 v obou směrech se týká úseku mezi dálničními sjezdy na Příšovice, Svijanský Újezd, Ohrazenice a sjezdem na 41,9 km silnice I/35.

Celková uzavírka dálnice D10 je plánována od 13. dubna 19:00 do 14. dubna 9:00 hodin, předcházet a navazovat budou omezení vždy v jednom pruhu z důvodu přípravných a dokončovacích prací. Objízdná trasa je navržena obousměrně po trase Svijany – Příšovice – Přepeře – Turnov – Ohrazenice,“ informovala mluvčí turnovské radnice Marcela Jandová.

Částečná uzavírka na dálnici D10 z důvodu výstavby nového mostu je plánována od 13. dubna do 10. září, kdy doprava bude svedena do zúžených pruhů a přechodně také do jednoho jízdního pruhu. Řidiči by zde proto měli počítat se zdržením. Výrazná dopravní omezení a objízdné trasy se dotknout i obcí Čtveřín, Doubí i Lažany.

Kvůli komplikované dopravní situaci prosíme, aby se řidiči průjezdu přes Lažany co nejvíce vyhýbali a vyžívali k cestě do Turnova z toho směru trasu přes Husu. Pro tento úsek (Husa – Turnov) není třeba mít dálniční známku. Prosíme o ohleduplnost a důsledné dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích včetně rychlosti a dopravního značení. Na respektování pravidel bude dohlížet Policie ČR,“ vyzývá veřejnost Jandová.

Uzavírka přinese také změny v jízdních řádech a dopravní obslužnosti několika autobusových linek. Cestující se podrobnosti dozvědí na webu iidol.cz. Do provizorních prostor je dočasně přemístěna kvůli uzavírce také veterinární ordinace z Lažan, lidé ji nyní najdou v provizorních prostorách KD v Pěnčíně.

Pokud v průběhu uzavírky bude v Lažanech docházet k neúnosné dopravní situaci vlivem průjezdu velkého množství vozidel, bude průjezd vozidel v Lažanech řízen semafory a zastávka Lažany bude přesunuta na náhradní stanoviště,“ dodala mluvčí města.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky demolice, dálnice D10, uzavírka, omezení, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli demolici mostu ve Čtveříně bude krátce uzavřena dálnice D10  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.