Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Komplikace na Tržním, kvůli rekonstrukci zmizel přechod. Kudy máme chodit, ptají se lidé

Rekonstrukce na Tržním náměstí přinesla problém pro ty, kteří využívali přechod k autobusové zastávce směrem do centra. Právě přechod byl dočasně zrušen, lidé tak buď musí riskovat a silnici na frekventovaném místě přebíhat, nebo volit zhruba dvou set metrovou okliku. Tato komplikace ale potrvá už jen pár dní, v pondělí se zastávka přesune blíže k čerpací stanici.

Zrušený přechod nepříjemně překvapil čtenáře, který se na redakci Drbny obrátil. „Jdu od Alberta na autobus a najednou koukám, zákaz vstupu, přechod zrušený. Ale co mám dělat?“ ptá se.

Podle radnice, která rekonstrukci provádí, má dvě možnosti. „Na zastávku autobusu se dá v tuto chvíli dostat přes přechod v Rumjancevově ulici,“ řekla mluvčí radnice Jana Kodymová. Jenže to přinese zhruba dvou set metrovou zacházku, navíc se musí přejít ještě přes jeden přechod a také druhou silnici na Tržním náměstí.

Druhou možností pak je silnici přejít, i když je přechod zrušený. „Přecházení v místě zastávky není obecně zakázáno. Zákaz platí pouze v případě, že do 50 metrů je vyznačený přechod pro chodce,“ dodala.

Vytvořit například dočasný přechod v blízkosti zastávky podle ní nebylo možné. „Vytvoření náhradního přechodu nejde moc řešit, neboť k tomu není dost prostoru. V místě zastávky nelze a před zastávkou není kam jej vyznačit. Nejbližší vhodné místo je právě stávající vyznačený přechod v Rumjancevově ulici,“ uvedla Kodymová.

Tento problém ale potrvá už jen pár dní, v pondělí se totiž s ohledem na postup prací zastávka přesune zhruba o 150 metrů směrem do Budyšínské ulice k čerpací stanici. A v tomto místě už přechod pro chodce je. Dočasná zastávka by měla fungovat zhruba tři až čtyři týdny.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky tržní náměstí, liberec, přechod, rekonstrukce, silnice, zastávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace na Tržním, kvůli rekonstrukci zmizel přechod. Kudy máme chodit, ptají se lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.