Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli děravé silnici lidé z Dolní Oldříše sepisují petici. Tak špatnou prý jinde neviděli, připojují se i přespolní

„Za celý život se silnice neopravila. Jezdím do práce osobním autem, jiná cesta není a neustále musím na opakované opravy auta od zničené silnice.“ „Je to peklo.“ „Tato cesta je ostuda.“ „Cestu bez úhony by zvládl jen tank.“ Takové komentáře připojují lidé k podpisům pod petici za opravu krajské silnice na Dolní Oldříš na Frýdlantsku. Sešly se jich bezmála dvě stovky a petice stále běží.

Žádáme kompletní rekonstrukci krajské cesty do obce Dolní Oldříš. Její havarijní stav je špatná vizitka pro kraj i pro naši obec. Každoroční záplatování je marné, protože se výmoly objevují po pár měsících znovu,“ popisuje stav silnice autorka petice Anna Chytilová z Dolní Oldříše. Doplňuje, a potvrzují to i další petičníci, že silnice připomíná tankodrom a výmoly způsobují nemalé závady na vozech místních lidí, ale i návštěvníků nebo chalupářů, kteří do Dolní Oldříše jezdí. Stav silnice navíc způsobuje, že do obce odmítají zajíždět třeba zásilkové a jiné dopravní služby.

Zkušenosti místních potvrzuje i starosta Bulovky, od kterou Dolní Oldříš spadá. „Silnice z Arnoltic do Dolní Oldříše vypadá strašně, a to už opravdu dlouhé roky. Čím blíž do Oldříše, tím je to horší,“ líčí starostka Romana Šildová (Nez.). Podle ní se nikdy neopravovala plošně, co pamatuje.

Možná se konečně blýská na lepší časy. Na dotaz Liberecké drbny směrem k vlastníku silnice, tedy Libereckému kraji, úřad uvedl, že se brzy uskuteční soutěž na dodavatelskou firmu, která má silnici opravit. A tudíž by práce mohly začít ještě letos.

K velkoplošné opravě silnice III/2914 Arnoltice – Bulovka – Dolní Oldřiš se již od konce letošního března chystá soutěž. Zadávací dokumentace je hotová. V nejbližší době bude akce předložena na jednání krajské rady a začne výběrové řízení na zhotovitele,“ uvedl Jan Sviták (Starostové pro LK), statutární náměstek pro resort dopravy. Celková předpokládaná hodnota zakázky se bude pohybovat kolem 36,4 milionů korun bez DPH.

Lidé v Dolní Oldříši a okolí se tak snad konečně dočkají. „Uvěříme tomu ve chvíli, kdy tady skutečně uvidíme stroje,“ dodala starostka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky silnice, tankodrom, petice, Dolní Oldříš, Frýdlantsko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli děravé silnici lidé z Dolní Oldříše sepisují petici. Tak špatnou prý jinde neviděli, připojují se i přespolní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.