Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Liberec si pořídil modernější aplikaci pro bezhotovostní platby parkovného

Liberec si pořídil modernější aplikaci pro bezhotovostní platby parkovného na městských parkovištích. Město k tomu bylo částečně donuceno, dodavatel předchozí ji zřejmě nebude dál provozovat. Nová aplikace je uživatelsky přívětivější, umožňuje načtení přes QR kód, ale jinak se pro řidiče nic nemění. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Šolc (za ANO).

„Je to další možnost, další kanál, kterým lze platit naše parkovné," řekl Jiří Šolc. Podle něj hrozí, že dodavatel původní aplikace ji vypne. „A nechtěli jsme být vystaveni riziku jenom jednoho dodavatele, tak máme i tu druhou, aby případně její funkci mohla nahradit," dodal Šolc.

Další a podstatnější změnu v možnostech hrazení parkovného radnice v Liberci teprve chystá. Zhruba 20 milionů korun má vyčleněno na nákup nových parkovacích automatů, které budou přijímat i platební karty. Nyní používané automaty jsou jen na mince. „Letos bychom skutečně chtěli nějaké první nové automaty nakoupit, ale je to velká zakázka, která má své zákonné povinnosti," doplnil Šolc. Předpokládá, že zakázku na dodání zhruba 70 parkovacích automatů vypíšou ve druhé polovině letošního roku.

Bezhotovostně mohou řidiči v Liberci za parkování na městských parkovištích platit zatím jen přes mobilní aplikaci či sms zprávy. Radnici stotisícového města patří zhruba 2 500 parkovacích míst, z toho skoro 1 500 jsou placená stání a zbytek je v předplacených modrých zónách. V posledních letech Liberec na parkovném vybral kolem 28 milionů korun, letos, po zdražení parkovného, očekává nárůst příjmů zhruba o 20 milionů.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, parkování, aplikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Horal

Přesně, nehorázná zlodějina a ještě tankodrom, kterému si dovolí říkat parkoviště, třeba pod Klášterem.

Pondělí, 29. dubna 2024, 16:08Odpovědět

K L

Zdražení parkování mělo ulevit centru města od aut.. Tak jak to dopadlo? Už je prázdno? Už se dá zaparkovat? Ne? Stále ještě počítáte NAŠE peníze? Když se ukáže, že to nepomohlo, zase zlevníte?

Pondělí, 29. dubna 2024, 11:20Odpovědět

Liberec si pořídil modernější aplikaci pro bezhotovostní platby parkovného  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.