Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oblastní kola Dopravní soutěže mladých cyklistů jsou u konce

PR článek

Dětská dopravní hřiště v Jablonci nad Nisou a v Košťálově v úterý 21. a ve čtvrtek 23. května 2024 hostila poslední dvě oblastní kola Dopravní soutěže mladých cyklistů v Libereckém kraji, která je vyhlašována Ministerstvem dopravy ČR – BESIP.

Soutěž proběhla pod dohledem strážníků Městské policie Jablonec nad Nisou a Turnov, policistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, zástupců BESIP, Týmu silniční bezpečnosti, oblastního spolku Českého červeného kříže Jablonec nad Nisou a Jilemnice a odborů dopravy měst Semily a Turnov. V Košťálově se hlavní organizace zhostil sám starosta Milan Havlík, který k soutěži uvedl: „Organizačně je to opravdu náročná soutěž, ale to úsilí stojí za to. Nakonec se na soutěž netěší jen děti, ale i rozhodčí. Držíme palce našim vítězům v krajském kole!“

Dopravního soutěže se ve dvou jednotlivých dnech zúčastnilo celkem 100 žáků z 14 základních škol. V Jablonci nad Nisou se utkalo 40 dětí, v Košťálově pak 60 dětí. Do krajského kola postupují z Jablonce nad Nisou ZŠ Pivovarská I. kategorii i II. kategorii. Z Košťálova postoupila také v obou kategoriích ZŠ Libštát. „Gratulujeme výhercům, na které se budeme těšit v krajském kole 5. června v České Lípě. Velké poděkování patří všem organizátorům a spoluvyhlašovatelům,“ říká Markéta Novotná, krajská koordinátorka BESIP pro Liberecký kraj pověřená Ministerstvem dopravy ČR.

Soutěž je postupová, začíná se školními koly, následně přes kola oblastní/okresní a krajská mohou soutěžní týmy postoupit do celostátního finále, které se v tomto roce uskuteční v Hradci Králové ve dnech 18. – 20. června. Soutěžní tým je složen vždy z dvou děvčat a dvou chlapců dané věkové kategorie. Školu tak může reprízovat až 8 žáků, 4 v kategorii 10 – 12 let, 4 v kategorii 12 – 15 (16) let.

Spolu-vyhlašovateli soutěže jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium Policie České republiky, Český červený kříž, Ústřední automotoklub ČR, Auto­klub České republiky, dále Liberecký kraj, Město Česká Lípa a Tým silniční bezpečnosti.

Ceny do soutěže v Libereckém kraji nachystali další partneři, kterým je vysloven dík za podporu aktivity, která ověřuje znalosti a dovednosti mladých a začínajících cyklistů. Mezi další partnery patří: prodejna Decathlon Liberec, Globus Liberec, Fruitisimo a hokejový klub Bílí Tygři Liberec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tým silniční bezpečnosti, besip, cyklisté, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblastní kola Dopravní soutěže mladých cyklistů jsou u konce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.