Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nový podchod k aréně už získává obrysy, hotovo má být za rok

Nově budovaný podchod pod železniční trati k aréně už pomalu roste. Dělníci už v jedné polovině pokládají železobetonové prefabrikáty. Právě první polovina by měla být zhruba za měsíc hotová, pak už by se měla zprůjezdnit Doubská ulice, která je nyní uzavřená.

„Stavební práce běží podle plánu – na první polovině jsou na základech již osazeny železobetonové prefabrikáty pro budoucí podchod. Následně se obnoví kolejiště pro spuštění drážního provozu. Přechod pro chodce bude pro zvýšení bezpečnosti nově umístěn na zvýšený práh a povrchy vozovky v Doubské ulici budou na začátku července připraveny pro obnovení provozu,“ uvedla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Právě v Doubské ulici ale nyní pokračuje uzavírka, navíc ji využívají stavebníci. „Pokračující práce znamenají čilý provoz stavebních strojů i pracovníků v nyní uzavřené části Doubské ulice – proto prosíme respektujte dopravní omezení a bezpečnostní opatření pro zajištění bezpečnosti své i pracovníků na stavbě,“ dodala mluvčí.

Přestavba propustku na podchod začala přípravnými pracemi už koncem roku, na jaře se rozběhla naplno. Hotovo má být v polovině příštího roku. Celá stavba pak vyjde na 63 milionů korun.

Dopravní opatření na stavbě podchodu

  • Od 29. června do 1. září bude zcela uzavřena ulice 28. října v místě vyústění podchodu (tj. včetně křižovatky s Jeronýmovou ulicí). Po dobu této uzavírky bude v ulici U Školy změněn směr jízdy a bude zde zakázáno stání vozidel.
  • Současná úplná uzavírka Doubské ulice potrvá do 8. července.
  • K parkovištím Home Credit Areny bude nadále možné zajíždět z Doubské ulice (po 8. červenci bude uvolněn i průjezd z Čechovy ulice).
  • Pro pěší nadále trvá uzavírka podchodu a náhradní obchozí trasa.
  • MHD – po dobu letních prázdnin budou zrušeny zastávky „Ul. 28. října“ a „Zimní stadion“. Zastávka „Aréna“ bude dočasně přesunuta před křižovatku s ulicí U Školy. Autobus č. 17 bude jezdit tam i zpět Hanychovskou ulicí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky podchod, liberec, arena, propustek, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový podchod k aréně už získává obrysy, hotovo má být za rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.