Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Přestavba libereckého podchodu pokračuje. Do konce letních prázdnin bude uzavřena část ulice 28. řijna

Přestavba propustku na podchod vedoucí ke Sport Parku Liberec postupuje do další fáze. Od dnešního dne do konce letních prázdnin bude uzavřená část ulice 28. října. Kromě toho se také prodlužuje uzavírka části Doubské ulice. Přestavba propustku na podchod se odhaduje zhruba na 60 milionů korun.

V Liberci do další fáze postoupí přestavba propustku na podchod pod třemi železničními tratěmi nedaleko Sport parku s multifunkční arénou. Kvůli tomu bude od soboty do konce letních prázdnin uzavřená část ulice 28. října. Týká se to místa před podchodem včetně křižovatky s Jeronýmovou ulicí, sdělila mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová. Přestavba propustku na podchod by měla stát 63 milionů korun.

Delší bude podle mluvčí uzavírka části Doubské ulice, která měla původně skončit 8. července. „Prodlužuje se do 31. srpna. Důvodem je rekonstrukce kanalizace. Zároveň dojde k pokládce finální vrstvy vozovky, a to v předstihu před původně plánovaným podzimním termínem," dodala mluvčí.

K největšímu sportovnímu areálu v Liberci s 35 krytými i venkovními sportovišti se bude nadále možné dostat přes kruhový objezd. „Tedy Doubskou ulicí od České mládeže a sjezdem ze silnice I/14 od Jablonce nad Nisou," doplnila Kodymová. Sportoviště jsou přístupná také z druhé strany, ve směru od Ještědské ulice. Motoristé ale musejí počítat s tím, že přes letní prázdniny bude v jednosměrné ulici U Školy změněný směr jízdy a zakázané stání vozidel kvůli průjezdu autobusů.

Rekonstruovaný podchod je mezi částmi města Horní Růžodol a Rochlice, propojuje ulice Doubská a 28. října. Využívají ho hlavně lidé, kteří míří do městského Sport parku, studenti gymnázia a základní školy a místní. Před opravou jím denně prošlo víc než 500 lidí, při větší akci ve Sport parku jich bývalo kolem 1200. Propustek bez větší opravy funguje od roku 1859, původně sloužil jen k odvodu vody, čemuž odpovídá jeho podoba. Jde o stísněné a temné místo, které nepůsobí bezpečně. Díky úpravám se zvýší z 1,85 metru na 2,5 metru, rozšíří na dvojnásobek a dostane nové osvětlení. Práce potrvají do konce letošního roku.

Lidé v Liberci nyní musejí počítat i s dalšími dopravními omezeními. Do konce září potrvá rekonstrukce Sokolské ulice, která vede na Šaldovo náměstí. Dopravu v horním centru komplikuje také postupná modernizace zastaralých rozvodů teplárny. Do konce tohoto týdne bude uzavřená Husova ulice u nemocnice, následně v první polovině července bude neprůjezdná Klášterní ulice a ve druhé polovině Jablonecká.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, silnice, stavby, podchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba libereckého podchodu pokračuje. Do konce letních prázdnin bude uzavřena část ulice 28. řijna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.