Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Železniční dopravu na Frýdlantsku přeruší rekonstrukce. Náhradní autobusovou dopravu zajistí České dráhy

Správa železnic plánuje na letní prázdniny a začátek podzimu rekonstrukci železničních tratí ve Frýdlantském výběžku. Stavební práce budou probíhat na tratích Liberec – Raspenava a Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem. Všechny osobní vlaky v úsecích Liberec – Frýdlant v Čechách – Černousy / Jindřichovice pod Smrkem a Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem budou nahrazeny autobusovou dopravou.

Začátek omezení by měl platit od 8. července do 20. září. České dráhy zajistí náhradní autobusovou dopravu, která bude organizována podle výlukového jízdního řádu. Zavedeny budou 4 linky náhradní autobusové dopravy:

  • Linka A - je zastávková a bude vedena v úseku Liberec - Raspenava - Bílý Potok pod Smrkem (u Krakonoše) / Frýdlant v Čechách a zpět, v jízdním řádu jsou tyto spoje označeny červenou barvou.
  • Linka B - je vedena v úseku Liberec - Mníšek u Liberce - Frýdlant v Čechách - Černousy a zpět. Linka B je v úseku Liberec - Mníšek u Liberce - Frýdlant v Čechách přímá a spoje jsou v jízdním řádu označeny modrou barvou.
  • Linka C - je vedena v úseku Liberec - Mníšek u Liberce - Frýdlant v Čechách - Nové Město pod Smrkem (- Jindřichovice pod Smrkem) a zpět. Linka C je v úseku Liberec - Mníšek u Liberce - Frýdlant v Čechách jako přímá a spoje jsou v jízdním řádu označeny zelenou barvou.
  • Linka D - je vedena v úseku Raspenava - Frýdlant v Čechách a zpět. Linku mohou využít cestující ze/do zastávek Oldřichov v Hájích, Raspenava a také zastávek ze/ve směru od Bílého Potoka p. S. ve/ze směru do Frýdlantu v Č. a dalších směrů (Černousy/Jindřichovice p. S.). Spoje linky D jsou v jízdním řádu označeny oranžovou barvou.

Cestující však vzhledem k výluce musí počítat s omezením některých služeb. V náhradní autobusové dopravě nebude možné přepravovat jízdní kola, kočárky bude možné přepravovat do vyčerpání kapacity autobusů a přeprava cestujících na vozíku a větších skupin (od 20 cestujících) bude možná jen na základě předchozí objednávky.

Detaily a schémata linek náhradní autobusové dopravy jsou k dizpozici zde. „Prosíme cestující, aby při plánování svých cest zohlednili tato omezení. Aktuální jízdní řády najdou cestující také v aplikaci Můj vlak, ve vyhledávači spojení na www.cd.cz nebo v sekci Omezení provozu. Za možné komplikace spojené s výlukou na trati se cestujícím omlouváme,“ sdělil tiskový mluvčí Českých drah Filip Medelský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČD

Štítky Liberecký kraj, železniční doprava, rekonstrukce, vlaky, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železniční dopravu na Frýdlantsku přeruší rekonstrukce. Náhradní autobusovou dopravu zajistí České dráhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.