Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Za polovinu roku v Libereckém kraji při nehodách zemřelo sedm lidí, loni osm

Za první polovinu letošního roku zahynulo při nehodách na silnicích v Libereckém kraji sedm lidí. Loni měly dopravní nehody v kraji osm obětí. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Letos v červnu byla tragická jedna nehoda, loni ve stejném měsíci při nehodách zemřeli dva lidé. Ta letošní se stala dopoledne 1. června u obce Bradlecká Lhota na Semilsku v klesání rovného úseku silnice, a to ve směru od Lomnice nad Popelkou na Jičín. Při nárazu dodávky Reanult Trafic do telekomunikačního zařízení zemřel spolujezdec, řidič byl pod vlivem alkoholu a psychotropních látek.

Od začátku roku se v kraji stalo podle předběžných údajů 2571 dopravních nehod, což je 128 víc než za první polovinu minulého roku. Letos od začátku ledna do konce června při nehodách utrpělo zranění 578 lidí, z toho 14 těžké. Loni za stejného období bylo zraněných 573 lidí, z nich těžké zranění mělo 16 lidí.

Letos v červnu se stalo 476 nehod, což je o 46 více než loni. Při letošních červnových nehodách byli dva lidé těžce zraněni a 160 lehce. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo úterý 11. června, celkem 25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červen, 2024, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za polovinu roku v Libereckém kraji při nehodách zemřelo sedm lidí, loni osm  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.