Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Uzavírka Klášterní ulice v Liberci kvůli modernizaci rozvodů tepla bude delší

Uzavírka frekventované Klášterní ulice v Liberci v souvislosti s modernizací teplárenské sítě ve městě se o několik dní protáhne. Práce měly být hotové do poloviny července, Teplárna Liberec ale požádala o prodloužení uzavírky do 18. července. Prodloužení uzavírky se dotkne i městských autobusových linek 15, 19, 29 a 40, které musí po objízdných trasách a nebudou obsluhovat zastávky Klášterní a Poliklinika.

V Klášterní ulici, která je přístupovou cestou k poliklinice a také jednou z cest do areálu liberecké nemocnice, dělníci pracují od začátku července. "K podání žádosti o prodloužení uzavírky Klášterní ulice došlo z důvodu nepředvídatelných okolností zjištěných během zemních prací a s tím související nutnost dodržet technologické postupy stavebních prací specifikovaných majetkovým správcem pozemní komunikace," doplnila Tereza Hozáková, mluvčí Teplárny Liberec.

Teplárna Liberec ze skupiny skupiny Enetiqa (dříve MVV Energie CZ) zahájila letos na jaře druhou a třetí etapu modernizace zastaralých rozvodů. Ztrátové parovody nahradí zhruba na 25 kilometrech rozvody horké vody, výrazně by to mělo snížit ztráty tepla. Teplárna modernizuje rozvodné větve, které zásobují sídliště Broumovská, Králův Háj, Kunratická, Bída, Hanychov, Vesec, Doubí, Rochlice, Zelené Údolí a Vratislavice nad Nisou. Na projekt za 1,1 miliardy korun získala firma bezmála 470 milionů korun z Národního plánu obnovy.

Než mohutné parovodní potrubí z ulic zmizí, musí hlavně řidiči počítat s komplikacemi, aktuálně se pracuje na více než deseti místech, dopravu ve městě ale komplikují i další stavby. Projekty GreenNet II a GreenNet III musí být hotové do konce příštího roku, řekl při zahájení staveb na jaře předseda představenstva Teplárny Liberec Jan Sedláček. Už tehdy avizoval, že pro centrum města budou nejvíce zatěžující měsíce květen, červen a červenec.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky uzavírka, uzavírka Klášterní ulice, uzavírka se prodlouží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Ten pěkný rovný asfalt už tam byl moc dlouho. Je potřeba to rozvrtat...

Středa, 10. července 2024, 14:36Odpovědět

Uzavírka Klášterní ulice v Liberci kvůli modernizaci rozvodů tepla bude delší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.