Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Jaká jednosměrka platí? Značení objížďky v Liberci může mást

Výstavba podchodu pod železniční tratí přináší komplikace v dopravě v okolních ulicích. Například ulice U Školy je normálně jednosměrná ve směru k aréně, nyní se ale jednosměrka otočila. A jeden ze čtenářů Liberecké Drbny nám poslal fotografii, že značení může leckoho zmást.

„Byl jsem se podívat na pokládku panelů u hokejové arény. V ulici u základní školy jsem si všiml zajímavého uspořádání dopravních značek. Koloběžkáře to ale nevyvedlo z míry a klidně to projel,“ napsal nám čtenář k fotografii.

I když uspořádání značek opravdu může při průjezdu znervóznit, podle provozovatele autoškoly Jiřího Novotného je to tak v pořádku. „Platí přechodně úprava, která je nadřazená místní úpravě silničního provozu, tedy modrá značka jednosměrný provoz je nadřazená stálé dopravní značce zákaz vjezdu všech vozidel,“ vysvětlil pro Drbnu.

Podle něj by ale přesto bylo lepší značení upravit. „Rozhodně by bylo vhodné stálou značku zakrýt nebo demontovat,“ dodal s odkazem na vyhlášku 294/2015 sb., která podobné situace popisuje.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čtenář Drbny

Štítky objížďka, liberec, u školy, značení, značka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaká jednosměrka platí? Značení objížďky v Liberci může mást  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.