Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Držkovem se na motorce řítil rychlostí 105 kilometrů v hodině. Narazil ale na policejní kontrolu a přišel o řidičák

Více než dvojnásobnou rychlostí, než je v obci nejvyšší povolená, se v neděli dopoledne řítil Držkovem na Jablonecku řidič motocyklu Honda 1000F. Narazil ale na právě probíhající policejní kontrolu a jeho jízda tím skončila. Policisté mu zabavili řidičský průkaz a další cestu na motorce mu zakázali.

Dopravní policisté vyrazili o víkendu na speciální kontroly na různá místa Libereckého kraje. Zaměřili se na dodržování povolené rychlosti motorových vozidel v obcích i mimo ně. „Celkem během soboty a neděle zkontrolovali téměř stovku řidičů, jejich vozidel i motocyklů. Třiašedesát z nich na různých místech v kraji překročilo povolenou rychlost. Kromě přestupku, který spáchal právě motorkář v Držkově a který byl následně oznámen k dalšímu šetření příslušnému správnímu úřadu, všechny ostatní policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty,“ říká policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Pomyslným „vítězem“ uvedených kontrol byl řidič s motocyklem Honda CBR 1000F, kterému v neděli dopoledne krátce po jedenácté hodině v obci Držkov na Jablonecku policisté naměřili rychlost 105 km/h. „Vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo o cizího státního příslušníka a bylo na místě dáno podezření, že by případné vymáhání pokuty bylo spojeno s nepřiměřenými náklady či by nebylo vůbec možné, mu policisté uložili kauci, kterou u něj i vybrali. Následně celou věc i s jeho zadrženým řidičským průkazem oznámili příslušnému správnímu úřadu a samozřejmě mu zakázali další jízdu,“ dodává policejní mluvčí.

Během víkendových speciálních kontrol zjistili dopravní policisté i další přestupky kontrolovaných řidičů. „Například nedání přednosti v jízdě, nesprávný způsob jízdy, nepoužití bezpečnostních pásů či držení hovorového zařízení. U jednoho řidiče motorových vozidel také odhalili požití omamných a psychotropních látek. Pod vlivem alkoholu nebyl z kontrolovaných řidičů motorových vozidel žádný,“ uzavírá Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky motocykl, kontrola, Policie ČR, dopravní akce, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Držkovem se na motorce řítil rychlostí 105 kilometrů v hodině. Narazil ale na policejní kontrolu a přišel o řidičák  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.