Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

V Mníšku u Liberce pokračuje uzavírka silnice i vlaková výluka. Náhradní autobusová doprava pro školáky posílí

České dráhy posílí na začátku školního roku nejfrekventovanější spoje náhradní autobusové dopravy na Frýdlantsko o další autobus. Od pondělí 2. září budou čtyři spoje současné náhradní autobusové dopravy vyjíždějící z Liberce do Frýdlantu a Raspenavy nově prodlouženy až do Hejnic, a to kvůli zahájení školního roku a velkému počtu dojíždějících hejnických středoškoláků. Náhradní autobusová doprava jezdí na celém Frýdlantsku od července kvůli pracím na trati a vlakových nádražích v úseku Frýdlant – Liberec.

„Od Správy železnic máme informace o tom, že stavební práce v Mníšku mají mírné zpoždění z důvodu většího rozsahu prací na skalním podloží. Práce se proto prodlouží přibližně o týden. Vlaková výluka by tak měla být ukončena nejpozději do 28. září,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj).

Z důvodu umožnění postupu souběžných stavebních prací na silnici v Mníšku bude náhradní autobusová doprava červené linky A Liberec – Bílý Potok pod Smrkem nově vedena místními komunikacemi kolem mníšeckého nádraží v obou směrech. Do tohoto úseku je vjezd možný pouze na povolení. „Chtěl bych poprosit všechny řidiče, kteří mají umožněný vjezd, aby v daném místě byli ohleduplní a trpěliví,“ dodal náměstek Sviták.

„Z důvodu špatného stavu komunikace budou v úseku Višňová, železniční stanice – Černousy a opačně vedeny všechny spoje náhradní autobusové dopravy modré linky B mimo zastávky Višňová, Juta a Višňová, Filipovka. Cestující z a do těchto zastávek mohou využít návaznou linku číslo 662,“ uvedl jednatel krajského koordinátora veřejné dopravy KORID Otto Pospíšil.

Náhradní autobusová linka A bude v Mníšku zastávku u základní školy obsluhovat jako náhrada za linku IDOL 072, která po dobu výluky naopak nezajišťuje obsluhu Oldřichova v Hájích. U školy také začnou stavební práce na komunikaci a na propustcích mezi Mníškem a Ekocentrem v Oldřichově v Hájích, postupně budou osazovány chodníkové obruby.

Bližší informace i podrobné jízdní řády najdete zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková

Štítky uzavírka, České dráhy, Frýdlantsko, náhradní autobusová doprava, Korid LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mníšku u Liberce pokračuje uzavírka silnice i vlaková výluka. Náhradní autobusová doprava pro školáky posílí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.