Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Na silnicích v Libereckém kraji zemřelo letos v létě šest lidí, loni čtyři

Dopravní nehody si letos o letních prázdninách v Libereckém kraji vyžádaly šest životů. Loni na silnicích zemřelo o dvě osoby méně. Letos v červenci skončily tragicky čtyři nehody, v srpnu dvě. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 13 životů.

Nejvážnější nehoda se v Libereckém kraji v létě stala 25. července na silnici I/38 nedaleko Doks na Českolipsku se dvěma mrtvými a čtyřmi těžce zraněnými. "Podle svědků dvacetiletý řidič v osobním autě vjel vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, neudržel se při tom u pravé krajnice a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina," uvedla po tragické nehodě mluvčí policie Ivana Baláková.

Na místě zemřel devětačtyřicetiletý řidič dodávky, řidič osobního vozu Volkswagen Passat svým zraněním podlehl o pět dnů později v nemocnici. Těžké zranění utrpěla i manželka řidiče a jeho tři děti. Na jejich podporu byla zřízena sbírka.

V létě v Libereckém kraji při nehodách zemřeli také tři motocyklisté. Pětapadesátiletý řidič Yamahy zahynul 19. července po střetu s dvěma auty v protisměru na silnici I/13 v Kamenickém Šenově na Českolipsku a další dva motocyklisté v srpnu po vyjetí ze silnice nižší třídy a střetu s pevnou překážkou. Osmačtyřicetiletý řidič motocyklu BMW narazil do skály u Dubé na Českolipsku 6. srpna a pětatřicetiletý motocyklista do stromu mezi Hamrem u Jezera a Osečnou na Liberecku 22. srpna.

Tragická byla nehoda i ze středy tohoto týdne na silnici první třídy v Čisté u Horek na Semilsku. Na následky zranění zemřel v nemocnici jeden spolujezdec z Renaultu Trafic. Řidič, jehož dechová zkouška na alkohol byla pozitivní, vyjel s tímto vozem mimo silnici, narazil do stromu a poté se renault střetl ještě s protijedoucím vozem.

Za červenec a srpen se stalo v Libereckém kraji 907 nehod, což je o devět méně než loni. Těžké zranění při nich utrpělo 12 lidí a lehké 254. Loni o letních prázdninách bylo při dopravních nehodách zraněno 289 lidí, z nich 15 utrpělo vážnou újmu na zdraví.

Za osm měsíců letošního roku se stalo v Libereckém kraji 3473 dopravních nehod, při kterých utrpělo těžké zranění 29 lidí a 829 lehké. Za loňský leden až srpen policisté evidovali 3359 nehod s 31 těžce a 831 lehce zraněnými lidmi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ZZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prázdniny, srpen, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v Libereckém kraji zemřelo letos v létě šest lidí, loni čtyři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.