Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Fungování společnosti ČSAD Liberec zkontroluje audit. Zadal ho Liberecký kraj

Liberecký kraj nechá ve společnosti ČSAD Liberec provést analýzu efektivity hospodaření. Na základě výběrového řízení a již podepsané smlouvy jí má zpracovat pražská společnost Grant Thornton Advisory. První dílčí data by měla být známa do poloviny prosince, finální zpráva bude k dispozici v polovině ledna příštího roku. Audit si kraj ve společnosti ČSAD Liberec nechá provést napříkla kvůli ztrátovému hospodaření.

„Vzhledem k tomu, že společnost ČSAD Liberec vykázala ztrátu v hospodaření, je třeba i ze strany Libereckého kraje na tuto skutečnost reagovat,” vysvětlil rozhodnutí krajské rady, která na svém mimořádném zasedání audit schválila, statutární náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj). „Audit prověří ve společnosti ČSAD Liberec efektivnost provozu a vynaložených finančních prostředků Libereckého kraje a také personální strukturu společnosti.”

Prostřednictvím společnosti Autobusy LK bylo na doporučení právního odboru Krajského úřadu Libereckého kraje začátkem října letošního roku osloveno šest níže uvedených firem:

1. BDO Audit s.r.o., V Parku 2316/12, 148 00 Praha 4
2. Deloitte Audit s.r.o., Deloitte, Italská 2581/67, Vinohrady, 120 00 Praha 2
3. Grant Thornton Czech Republic s.r.o., Pujmanové 1753/10a, Nusle, 140 00, Praha 4
4. Interexpert BOHEMIA, spol. s r.o., Mikulandská 2, Praha 1, 110 00
5. RSM CZ a.s., Praha 8, Karolinská 661, PSČ 186 00
6. VGD Praha, Bělehradská 314/18, 140 00 Praha 4 – Nusle

„Na základě poptávky na online systému pro zadávání veřejných zakázek, jsme obdrželi celkem tři nabídky. Kritériem pro hodnocení byla celková nabídkové cena. Tu finančně nejvýhodnější předložila společnost Grant Thornton Advisory k.s., se sídlem Pujmanové 1753/10a, Praha za nabídkovou cenu 750.000 korun bez DPH, tedy 907.500 korun včetně DPH,“ uvedl náměstek hejtmana pro investice a veřejné zakázky Zbyněk Miklík (Piráti).

Smlouvu na poradenskou činnost v oblasti Auditu/Analýzy efektivity hospodaření a potencionálů optimalizace a zefektivnění hospodaření a procesů společnosti ČSAD Liberec, a.s. uzavře s pražskou Grant Thornton Advisory jednatel společnost Autobusy LK, Michal Třešňák. „Peníze na úhradu nákladů souvisejících s uzavřením smlouvy ze strany společnosti Autobusy LK budou řešeny prostřednictvím smlouvy o poskytnutí příplatku mimo základní kapitál společnosti, která bude předložena radě kraje na konci letošního roku,” doplnil statutární náměstek pro dopravu Jan Sviták. „Audit by měl vyhodnotit hospodaření a vývoj ekonomiky, nákupy investic, poddodávek, materiálu, služeb, kvalitu prováděných prací, plánování a přípravu akcí, správnost účetnictví, personální náklady a odměňování i komunikaci a spolupráci nejen uvnitř společnosti, ale i s organizacemi v regionu.”

Současnému předsedovi představenstva společnosti ČSAD Liberec, Martinu Bobkovi, skončí mandát posledním dnem letošního roku. Nový předseda představenstva bude zvolen valnou hromadou. Liberecký kraj je jediným společníkem akciové společnosti Autobusy LK s.r.o., která je zároveň majoritním akcionářem společnosti ČSAD Liberec a.s.

Ohodnoť článek

Foto archiv Drbny

Štítky audit, ČSAD Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fungování společnosti ČSAD Liberec zkontroluje audit. Zadal ho Liberecký kraj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.