Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Nývltův most v Doníně zablokoval kamion. Vytáhli ho hasiči

O tvrdosti řidičova chleba, jak se zpívá v písničce Ladislava Vodičky, se v pondělí přesvědčil kamioňák, který projížděl Tovární ulicí v Hrádku nad Nisou. Ten chtěl odbočit na úzký Nývltův most v Doníně. Na první pohled by se mohlo dát, že se s několikatunovým kolosem vejde, opak je pravdou a pomoci mu museli až hasiči.

O zaseklém kamionu se jako první dozvěděli hrádečtí městští strážníci, kteří přivolali místní dobrovolné hasiče s těžkou technikou. „Na jeho vytažení byla použita Tatra, kterou hasiči posunuli návěs tak, aby mohl kamion vyjet zpět do Tovární ulice. Po jeho vyproštění se hasiči vrátili zpět na základnu,“ řekl velitel hrádeckých dobrovolníků Jaromír Mottl.

Podobné události často působí bezmezná důvěra řidičů v GPS navigace. Jsou to skoro tři roky, kdy navigace nevadla řidiče kamionu do ulice Baarova v Liberci. V ostré pravotočivé zatáčce kamioňák neodhadl boční odstup od domu a naboural do střechy přístavku. Tedy poškodil jen pár střešních tašek a okap. Okamžitě ale stočil řízení vozidla vlevo a tak naboural do střechy garáže naproti tomuto domu a do jiného auta.

Štítky Donín, Ladislav Vodička, Hrádek nad Nisou, Tatra Trucks, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nývltův most v Doníně zablokoval kamion. Vytáhli ho hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.