Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

U Jítravy vystříhávali hasiči těžce zraněnou řidičku z auta

S těžkým mnohačetným poraněním končetin a hrudníku skončila dnes nad ránem v liberecké nemocnici řidička, která havarovala v Jítravě. Nezvládla řízení v jedné ze zatáček, nabourala do stromu a se svým autem skončila na střeše. Hasiči ji ze zdemolovaného vozu museli vystříhat.

Nehoda se stala na silnici I/13 u Jítravy ve směru jízdy z Liberce na Děčín. "Řidička osobního vozidla Ford Focus dostala v táhlé pravotočivé zatáčce z nejištěných příčin smyk a vjela vpravo mimo vozovku. Zde se vozidlo zadní částí střechy střetlo se stromem a následně se přetočilo na střechu," popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

„Samotné vyprošťovací práce byly velmi komplikované, neboť se vozidlo nacházelo na střeše a zraněná žena měla zaklíněné nohy mezi palubní deskou a sedačkou. Přesto se hasičům podařilo zraněnou ženu úspěšně vyprostit a předat k ošetření zdravotnické záchranné službě,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Společně s profesionály z Liberce a Jablonného na místě zasahovali také dobrovolníci z Hrádku nad Nisou. „Po celou dobu zásahu byla komunikace uzavřena pro veškerý provoz,“ dodal jejich velitel Jaromír Mottl. Provoz byl obnoven až po šesté hodině ranní.

Štítky Jítrava, střecha, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Děčín, Ford Focus, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Jítravy vystříhávali hasiči těžce zraněnou řidičku z auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.