Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Rekonstrukce uzavře od středy další silnici v kraji

Rekonstrukce uzavře od středy frekventovanou silnici 292 ze Semil na Jilemnici. V Hájích nad Jizerou budou stavební dělníci pracovat na kilometrovém úseku, a silnice tam proto bude zřejmě až do 9. října uzavřena. Motoristé musejí jezdit po objízdných trasách, jinudy pojedou i linkové autobusy.

Mluvčí krajského úřadu Markéta Dědková dnes uvedla, že stavba přijde téměř na 27 milionů korun, 90 procent uhradí dotace z Regionálního operačního programu.

"Stavební práce zahrnují podchycení svahu, prodloužení opěrné gabionové zdi, odvodnění příkopu podél komunikace včetně obnovy a doplnění uličních vpustí, rekonstrukci propustků, výměnu silničních svodidel, odfrézování a pokládku nové vrstvy vozovky," uvedla Dědková. Nejde zdaleka o jediné omezení v této části Libereckého kraje. Rekonstrukce mostu v Železném Brodě komplikuje cestu z Jablonecka do Semil, kraj chce ještě v červenci zahájit také opravu silnice ze Semil do Bítouchova.

Práce v Hájích nad Jizerou zkomplikují život i cestujícím linkovými autobusy. "Linka 960 Jilemnice - Semily - Jablonec - Liberec bude všemi spoji odkloněna přes Košťálov a Kundratice a většina spojů zastaví na všech zastávkách po trase. Po téže trase pojedou i všechny spoje linky 970 Horní Mísečky - Jilemnice - Semily - Praha," řekla Dědková. Semilská strana uzavírky bude obsloužena linkou 505 Semily - Benešov u Semil, která bude prodloužena do Loukova, kde se u hřiště otočí. Spojů bude ale méně.

Jilemnickou stranu uzavírky obslouží upravená linka 962 Jilemnice - Semily. Vybrané mimošpičkové spoje pojedou až do Semil. Jinak bude spojení zajištěno s přestupem v Mříčné. "Cestující ze Semil do Hájů nad Jizerou, Dolní Sytové a Peřimova jedoucí s přestupem v Mříčné nebudou při využití Opuscard penalizováni zdražením cestovného," uvedla mluvčí kraje. Cestující si zaplatí cestu do cílové stanice a při přestupu v Mříčné jen řidiči nahlásí přestup. Kompletní informace najdou cestující na internetových stránkách integrovaného systému dopravy www.iidol.cz.

Zdroj: ČTK

Štítky silnice, Semily, Jilemnice, přestup, Mříčná, Liberecký kraj, Železný Brod, okres Jablonec nad Nisou, Praha, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce uzavře od středy další silnici v kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.