Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Opilý řidič srazil v Doubí motorkáře, auto zamkl a odešel

Okolo 1,5 promile nadýchal v sobotu dopoledne řidič Felicie, který na Poštovním náměstí srazil motocyklistu. Ještě překvapivější, než jízda pod vlivem alkoholu, je jeho chování. Řidič po nehodě zaparkoval svou škodovku o pár metrů dál, zamkl ji a odešel pryč. Vypátrat ho dokázal až policejní psovod.

„Řidič po nehodě vozidlo odstavil na přilehlé parkoviště, uzamkl jej a z místa odešel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Policisté vyhlásili po řidiči cestou operačního důstojníka pátrání, kdy byl následně vypátrán policejním psovodem se služebním psem a na místo nehody přivezen policisty z oddělení hlídkové služby,“ potvrdila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

K nehodě došlo v dopoledních hodinách, když řidič Felicie mířil z Doubí na parkoviště pod přemostěním rychlostní silnice na Poštovním náměstí.

„V místech pod přemostěním silnice odbočoval vlevo mimo vozovku na parkovací plochu, přičemž přehlédl protijedoucí motocykl Honda, který jel ve směru od centra na Doubí. Vozidlo tak pravou přední částí narazilo do přední části motocyklu. Po střetu upadl 32letý motocyklista na vozovku a utrpěl lehké poranění,“ dodala mluvčí.

Zatímco motocyklista po nehodě nenadýchal ani desetinu promile, po několika desítkách minut vypátraný Felicie se přiznal ke čtyřem půllitrům piva před jízdou a nadýchal 1,5 promile.

„Policisté mu zakázali další jízdu a chtěli mu odebrat řidičský průkaz. Ten však u sebe neměl,“ uzavřela mluvčí. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Štítky havárie, Škoda Felicia, Poštovní náměstí, Honda, Doubí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil v Doubí motorkáře, auto zamkl a odešel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.