Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ulice Liberce brázdí devatenáctimetrový kolos, výrobce chce otestovat spotřebu

Ulice Liberce brázdí od minulého týdne tenhle nový kloubový autobus. Libereckému dopravnímu podniku ho do konce prázdnin zapůjčil výrobce SOR, který potřebuje v hornatém terénu získat informace o spotřebě. Kde jinde proto testovat, než v Liberci. Potkávat ho můžete na vytížených linkách číslo 12, 31, 33 a 34.

Zatímco šířka vozu je standartní, tak jeho délka skoro 19 metrů dělá z tohoto typu vozu poháněného zemním plynem jeden z nejdelších autobusů v kloubovém provedení. Tomu odpovídá i jeho kapacita. Autobus je schopen přepravit až 144 cestujících. K rychlému nástupu a výstupu cestujících slouží celkem 5 dveří.

„Pro zkušební provoz byli vybráni řidiči, kteří mají dlouholetou praxi v řízení autobusu v městském provozu a mají již zkušenosti s autobusy s pohonem na CNG,“ dodala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Právě řidiči si v autobuse užijí nevídaný komfort. Zapůjčený autobus je vybaven klimatizací, malou chladničkou pro nápoje a couvací kamerou. Autobus má také funkci usnadnění nástupu a výstupu cestujícím naklopením pravé strany vozu v zastávce.

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Liberce brázdí devatenáctimetrový kolos, výrobce chce otestovat spotřebu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.