Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvůli opravě tunelu nejezdí od rána vlaky na trati z Frýdlantu

Kvůli opravě Rigelského tunelu nejezdí od rána vlaky na části trati z Liberce do Černous na Liberecku. Výluka potrvá až do 27. listopadu, dopravu v úseku mezi Frýdlantem a Černousy zajistí náhradní autobusy. ČTK o tom informovala mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Ode dneška je výluka i na trati z České Lípy do Lovosic v Ústeckém kraji.

Rigelský tunel dokončený v roce 1855 už rekonstrukci nutně potřeboval, jeho zdivo je poškozené. Úprav se současně dočká i železniční svršek a spodek, mosty, propustky, zdi a železniční přejezdy na zhruba čtyřkilometrovém úseku trati. Rekonstrukce za bezmála 40 milionů korun umožní zvýšení traťové rychlosti. "Rigelský tunel je společně s železničními přejezdy jedním z rozhodujících objektů omezujících traťovou rychlost železniční tratě z Liberce do Černous a nachází se také přibližně uprostřed úseku mezi přejezdy i železniční stanicí Frýdlant a zastávkou Minkovice," uvedl už dříve mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Tesař.

Železniční dopravu v Libereckém kraji na čtvrt roku ovlivní i rekonstrukce jednoho mostu přes Labe v sousedním Ústeckém kraji. Místo vlaků jezdí od rána autobusy mezi Českou Lípou a Lovosicemi. Autobusy většinou kopírují silnici I/15, zvlášť zajíždí jen do dvou obcí. Zastávky náhradní autobusové dopravy jsou většinou u zastávek linkových autobusů, nikoli u železničních budov. Mezi Lovosicemi a Žalhosticemi navíc jezdí mikrobus. "Výluka potrvá do 29. října," uvedla Pistoriusová. Od 29. srpna bude dva měsíce uzavřené horní nádraží v Litoměřicích. "Rekonstrukce zajistí bezbariérový přístup k vlakům, upraví se kolejové vedení i zabezpečovací zařízení," řekl už dříve vedoucí regionální pobočky Českých drah v Ústí nad Labem Vladimír Štochl.

Zdroj: ČTK

Štítky Frýdlant, Černousy, Rigelský tunel, Lovosice, České dráhy, Liberec, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Česká Lípa, Pavel Tesař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě tunelu nejezdí od rána vlaky na trati z Frýdlantu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.