Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Budoucnost silniční bezpečnosti vzniká na dopravních hřištích

Nová jízdní kola předal jabloneckým městským strážníkům náměstek primátora Pavel Svoboda společně s Týmem silniční bezpečnosti. „Prevence je velmi důležitá, pokud chceme v maximální možné míře zabránit dopravním nehodám. A výuka na dopravním hřišti je jednou z možností,“ konstatoval Svoboda.

„Dopravní výchova má v České republice dlouhou tradici. Jedním z důkazů je existence husté sítě dopravních hřišť, na které probíhá jak teoretická příprava dětí, tak i praktický nácvik dopravních situací. Příkladem dobře fungujícího dopravního hřiště je i to jablonecké, které prostřednictvím městské policie a ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje pořádá řadu aktivit vedoucích k prevenci dopravních nehod dětí,“ informoval Roman Budský z Týmu silniční bezpečnosti.

„Na našem dopravním hřišti děti prochází tzv. systematickou dopravní výchovou, kterou navštěvují žáci čtvrtých tříd místních i okolních základních škol. Ale i další výchovou, již zde pořádá městská policie se svými partnery včetně týmu bezpečnosti. Cílem nás všech je, aby hřiště bylo co nejvíce otevřené veřejnosti - dětem, rodičům i prarodičům, což se právě u nás v Jablonci daří,“ řekl náměstek Svoboda a dodal, že loni ani během první poloviny letošního roku nezemřel na silnicích Libereckého kraje žádný cyklista a tento fakt je výsledkem dobré prevence.

„Dopravní hřiště v Jablonci je o prázdninách otevřené veřejnosti a my se snažíme co nejvíce podpořit jeho přístupnost. V tuto chvíli ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti LK budeme hledat cestu jak ho dále vybavovat tak, aby bylo i nadále vyhledávaným místem,“ sdělil ředitel MP Jablonec n. N. Luboš Raisner. Důkazem činorodosti hřiště bylo i to, že právě v těchto dnech tu je příměstský tábor MC Jablíčko, na němž získávají správné dopravní návyky ti nejmenší na tříkolkách.

Společně s Týmem silniční bezpečnosti letos v Jablonci už proběhl projekt Na kole jen s přilbou či tradiční prázdninová akce místní městské policie KOLO. „Poprvé jsme se s cyklisty setkali u přehrady na konci července, podruhé budeme vybavení jízdních kol opravovat před koncem prázdnin,“ říká referent prevence kriminality a vzdělávání jablonecké městské policie Miloslav Lejsek.

Dětské dopravní hřiště v ulici V Podskalí je o prázdninách otevřené od pondělí do pátku vždy mezi 8-12 a 13-15 hodinou. Aktuální informace o dění na něm jsou na www.městojablonec.cz nebo na facebooku Dětské Dopravní Hřiště.

Tisková zpráva

Štítky Pavel Svoboda, obecní policie, Jablonec, Liberecký kraj, Česko, Roman Budský, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucnost silniční bezpečnosti vzniká na dopravních hřištích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.