Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tragická nehoda v Raspenavě, zahynul pohřešovaný muž

Několik vážných nehod a jedna tragická. Taková je bilance úterního dne na silnicích na Liberecku. K té nejvážnější došlo před sedmou hodinou večerní v Raspenavě, kde havarovalo do stromu osobní auto. Náraz podle prvních informací nepřežil jeden člověk, který utrpěl zranění neslučitelná se životem.

"Resuscitace na místě byla neúspěšná. Pasažér utrpěl velmi těžká poranění," dodala mluvčí krajské záchranky Lenka Moravcová.

Řidič osobního vozu Daewoo Matiz s ústeckou registrační značkou havaroval při projíždění Novoměstské ulice do stromu a zůstal ve vozidle zaklíněný. "Při zjišťování totožnosti řidiče policisté zjistili, že se jedná o dvaapadesátiletého muže z Děčínska, po kterém bylo vyhlášeno pátrání jako po pohřešovaném," dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

K tragické nehodě došlo v aleji mezi Raspenavou a Krásným Lesem. Právě letité stromořadí, které si dnes vyžádalo lidský život, má v dohledné době padnout. Podle starostů je alej nebezpečná. "Za posledních 20 let tam minimálně dva lidé zemřeli a stalo se několik vážných dopravních nehod," uvedl starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Za rizikový považuje průjezd úzkou silnicí třetí třídy i starosta Raspenavy Pavel Lžičař. "Nevejdou se tam ani dvě osobní auta," řekl. Tím, že asfalt končí až těsně u kmenů stromů a v zimě se silnice solí, jsou navíc stromy ve špatném stavu. "Už nyní je z původní aleje asi třetina stromů pryč," řekl Lžičař.

Nehoda zastavila provoz u Rynoltic

Další velmi vážná dopravní nehoda zastavila dnes po čtvrté hodině odpolední provoz na frekventované silnici u Rynoltic. Hlavní tah na Českou Lípu zablokoval střet tří osobních aut. Podle dostupných informací se zranila čtveřice cestujících. Kvůli vyšetřování nehody byla silnice uzavřena.

Podle informací z místa se s Felicií a Fabií jedoucí od Liberce střetla řidička jedoucí se Suzuki v opačném směru. Ta měla skončit společně se svou spolujezdkyní v liberecké nemocnici.

Jízda na mokré silnici skončila srážkou s kamionem

Už ráno po deváté hodině se na Albrechtickém kopci střetla Felicie s kamionem. Zraněného řidiče osobního automobilu transportoval do liberecké nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

"Muž utrpěl středně těžké poranění hlavy, jeho spolujezdkyně byla s lehkým poraněním převezena rovněž do liberecké nemocnice," řekla Lenka Moravcová.

Nehoda zůstává v šetření policie. Řidič Felicie podle všeho nepřizpůsobil rychlost mokré silnici a vjel do protisměru, kde se střetl s kamionem.

Štítky silnice, Raspenava, automobil, strom, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Pavel Lžičař, Škoda Felicia, Chevrolet Spark, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda v Raspenavě, zahynul pohřešovaný muž  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.