Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Lesní cesta k hradu Valdštejn v Českém ráji je uzavřená

Přístupová lesní asfaltová cesta k hradu Valdštejn v Českém ráji, která vede od parkoviště v Turnově-Pelešanech, je od začátku října uzavřená. Tříkilometrovou komunikaci obvykle využívají svatebčané, kteří míří na hrad, ale také cyklisté a chodci. Rekonstrukce cesty by měla skončit do konce listopadu. Stát bude šest milionů.

"Záměrně jsme s opravou čekali až po letních prázdninách, kdy je využívaná nejméně," řekl krajský ředitel podniku Lesy ČR Ludvík Řičář. "Cesta dostane nový asfaltový povrch, opravíme i propustky," dodal. Objízdná trasa k hradu je několikanásobně delší, vede přes Sedmihorky, Radvánovice, Doubravice, zámek Hrubá Skála a dále lesní cestou přes Arboretum Bukovina.

Lesy ČR letos pracovaly i v blízkosti dalších oblíbených cest v Českém ráji, které jsou nyní pro turisty bezpečnější. Na Hruboskalsku nechaly odstranit kolem 80 poškozených nebo hnilobou napadených stromů. Pro příští roky podle Řičáře chystají obnovu alejí i arboreta na Bukovině nedaleko Hrubé Skály. Je v něm jedna z nejstarších sbírek severoamerických dřevin ve střední Evropě. Téměř tříhektarové arboretum vzniklo v roce 1860, nachází se v něm asi 40 druhů dřevin a kolem 400 chráněných památných stromů.

Zdroj: ČTK

Štítky hrad, Český ráj, Hrad Valdštejn, Lesy České republiky, Bukovina, Sedmihorky, Radvánovice, Doubravice, zámek Hrubá Skála, Hruboskalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesní cesta k hradu Valdštejn v Českém ráji je uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.