Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dušičkový víkend se na Liberecku obešel bez tragických nehod

Dušičkový víkend se obešel bez mimořádných situací na silnicích. Do nedělní osmé hodiny večerní nemuseli policisté řešit žádnou tragickou nehodu v Libereckém kraji, v celé republice zemřelo na silnicích pět lidí. Větší dopravní problémy v souvislosti s návštěvou velkého počtu lidí na hřbitovech při příležitosti Památky zesnulých nevznikaly.

V sobotu došlo v Libereckém kraji k dvanácti lehčím nehodám. Ještě méně nehod podle všeho řešili policisté v neděli.

K tragickým nehodám i přesto docházelo v dalších krajích. V sobotu ve dvou případech srazilo auto chodce a v jednom cyklistu. Dnes nepřežili náraz do stromu dva řidiči osobních automobilů, jeden v obci Bukovice na Šumpersku, druhý na Svitavsku mezi Poličkou a Stříteží. Chodci zemřeli po nehodách u Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku a u Trhového Štěpánova na Benešovsku. Cyklistu srazilo osobní auto u Přerova.

Právě o dušičkovém víkendu, kdy se lidé ve velkém počtu vypravují na hroby svých blízkých, bývá proti běžným víkendům o pětinu více škod v pojištění automobilů. Nejčastější příčnou dopravních nehod je v těchto dnech střet vozidel. V těsném závěsu jsou škody, které vznikají při parkovaní. Památka zesnulých, tedy Dušičky, jsou v pondělí 2. listopadu.

Štítky Liberecký kraj, havárie, Dušičky, okres Šumperk, okres Svitavy, silnice, Polička, Střítež, Mnichovo Hradiště, okres Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dušičkový víkend se na Liberecku obešel bez tragických nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.