Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Dobiášově ulici se začíná rýsovat nový kruhový objezd

V liberecké Rochlici se už pomalu rýsuje nová křižovatka ulic Dobiášova, Pazderkova a Krejčího. S výstavbou nového kruhového objezdu se začalo v září letošního roku a hotovo by mělo být do konce listopadu.

„Společně se zástupcem dopravního podniku jsme upozornili také na pár drobností, které jsme si se zástupcem zhotovitele na místě ujasnili. Věříme, že termín dokončení bude splněn a že se lidé mají na co těšit,“ řekl po nedávné kontrole staveniště náměstek primátora Tomáš Kysela.

Nový tvar již dostala křižovatka ulic Dobiášova - Krejčího – Pazderkova. Původní nepřehlednou křižovatku nahradil kruhový objezd s poloměrem středního ostrůvku 9 metrů. Dokončené je vytvarování autobusových zálivů, usazení nových obrubníků pro stávající i nové chodníky a vozovky a umístění stožárů veřejného osvětlení. Dobiášovu ulici lemuje nově vysázené stromky. Stavbaři se naplno soustředí také na dolní část Dobiášovy ulice. Tady vzniká odstavná plocha pro autobusy. Vjezd do Dobiášovy ulice ve směru od stávajícího kruhového objezdu proto bývá omezený.

Rekonstrukce Dobiášovy ulice je součástí revitalizace sídliště, která začala před 11 lety. Největším problémem sídliště s bezmála 3400 byty jsou úzké komunikace a nedostatek prostoru k parkování. V posledních letech se investovalo hlavně do úprav ulic, parků a dětských hřišť, přibyly desítky míst k parkování. Peníze šly nejen do veřejných prostranství, ale také do modernizace panelových domů. Město v rámci IPRM Liberec - Regenerace sídliště Rochlice investovalo z evropských fondů do minulého roku 220 milionů korun, další projekty za desítky milionů korun realizuje letos. Právě probíhající výstavba kruhového objezdu vyjde na 42 milionů korun a z velké části ji zaplatí dotace z Evropské unie.

Foto Jan Král

Štítky kruhový objezd, Liberec VI-Rochlice, sídliště, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dobiášově ulici se začíná rýsovat nový kruhový objezd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.