Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Partička mladých Poláků dnes havarovala na Albrechtickém kopci. Před nárazem do svodidel nabourali protijedoucí Fabii

Opět Albrechtický kopec, opět polský řidič a opět nehoda. Tahle kombinace se stává čím dál častěji každodenní rutinou pro dopravní policisty. Za poslední dva měsíce došlo na zhruba pětisetmetrovém úseku kopce mezi Mníškem a Frýdlantem k minimálně pěti nehodám. Poslední řešili dopravní policisté ve středu po třetí hodině odpolední.

Pětičlenná partička mladých Poláků tam nezvládla řízení při jízdě ve směru na Frýdlant a vjela do protisměru. Ve smyku narazila do protijedoucí Fabie a zastavila své auto až o svodidla na druhém okraji silnice. Středeční nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Podobné štěstí neměl v sobotu večer jiný osmnáctiletý cizinec, podle našich informací rovněž polské národnosti, který pár metrů od dnešní nehody poslal se srázu přes střechu své Mitsubishi. Pět poraněných rozvezla do liberecké a frýdlantské nemocnice záchranná služba.

Naopak koncem října se rychlá jízda na mokré silnici vymstila dalšímu dvacetiletému cizinci. Ten v Albrechticích nezvládl řízení své Audi Q7, kterou totálně zdemoloval. Z vraku luxusního automobilu vyvázl jen s oděrkami na rukou. Mluvit tak může o velkém štěstí.

„Řidič jel s vozidlem Audi Q7 ve směru od Albrechtic na Frýdlant, kde při průjezdu prudkou pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu vozovky a na mokrém povrchu dostal s vozidlem smyk. Následně vjel mimo komunikaci, kde narazil do svodidel. Poté pokračoval ve své jízdě po travnatém srázu, kde se několikrát přetočil přes střechu a na ní také zůstal,“ popsala nehodu mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Drobné oděrky na rukou, které si způsobil, mu na místě ošetřila záchranná služba. Nehody bude i tak nejspíš hodně dlouho litovat. Jeho luxusní auto je na odpis, škoda je vyčíslena na půl druhého milionu.

Foto Bezedný Frank

Štítky havárie, kopec, Škoda Fabia, Frýdlant, Mníšek nad Hnilcom, Mitsubishi Motors, Albrechtice, Audi Q7

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Kryšpín

Stačilo by je pořádně opálit hned za hranicí v Habarticích , kde jezdí přes obec 150 km/h. a na červené na semaforu se předjíždějí a možná by se uklidnili. V prvé zatáčce za obcí máme 4 mrtvé Poláky , mnoho rozbitých polských aut a raněných( jen Poláků). To není o nebezpečné zatáčce, kterou každý vidí , to je prostě o magorech. Bohužel je to na celé trase do Liberce, což řekne každý kdo denně jezdí do Liberce. Potkat Poláka v zatáčce, kam nevidí , znamená průšvih.

Čtvrtek, 12. listopadu 2015, 09:49Odpovědět

Petr Blaha

ono, by stačilo, je měřit a pokutovat před, a za tunelem,když jedou na odpolední do zony. tam, je "70"tka, vůbec nezajímá.

Čtvrtek, 12. listopadu 2015, 08:05Odpovědět

Wojtanen Frýdlantský

Netušil jsem že Albrechtickej kopec má 500Km

Středa, 11. listopadu 2015, 17:14Odpovědět

Partička mladých Poláků dnes havarovala na Albrechtickém kopci. Před nárazem do svodidel nabourali protijedoucí Fabii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.