Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za dva týdny se řidičům otevře nový kruhový objezd v Rochlici

Už za dva týdny se řidičům v Rochlici zcela otevře nově vybudovaný kruhový objezd Dobiášově ulici a opravené přilehlé ulice. Stejně tak i chodci se dočkají nových chodníků a bezpečných přechodů.

V těchto dnech finišuje hlavně úprava Dobiášovy ulice, která doznala velkých změn od křižovatky s ulicí Vratislavickou až po novou okružní křižovatku s ulicí Krejčího. Silnice se v tomto úseku narovnala, dostala nový asfaltový povrch a už se rýsují místa budoucích přechodů pro chodce s dělícími ostrůvky. Vymezené jsou i pruhy pro cyklisty. Původní dožilé stožáry veřejného osvětlení již nahradily nové a další přibyly na místech přechodů. V dolní části Dobiášovy ulice vznikla nová vydlážděná odstavná plocha pro autobusy. Autobusy sem budou najíždět přímo z kruhového objezdu.

Součástí projektu je také obnova chodníků, vozovek a parkovacích stání na příjezdech do vnitrobloků v ulicích Haškova a Pazderkova.

Rekonstrukce Dobiášovy ulice je součástí revitalizace sídliště, která začala před 11 lety. Největším problémem sídliště s bezmála 3400 byty jsou úzké komunikace a nedostatek prostoru k parkování. V posledních letech se investovalo hlavně do úprav ulic, parků a dětských hřišť, přibyly desítky míst k parkování. Peníze šly nejen do veřejných prostranství, ale také do modernizace panelových domů. Město v rámci IPRM Liberec - Regenerace sídliště Rochlice investovalo z evropských fondů do minulého roku 220 milionů korun, další projekty za desítky milionů korun realizuje letos. Právě probíhající výstavba kruhového objezdu vyjde na 42 milionů korun a z velké části ji zaplatí dotace z Evropské unie.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky kruhový objezd, Liberec VI-Rochlice, sídliště, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za dva týdny se řidičům otevře nový kruhový objezd v Rochlici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.