Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V létě zrekonstruovaná silnice v Nové Vsi se musí předělat, jízda po ní připomíná tobogán

Je to jen pár týdnů, co dělníci v Nové Vsi dokončili rekonstrukci silnice mezi Chrastavou a Mníškem. Tu poškodila povodeň v roce 2010. Obyvatelé Nové Vsi tak už nejsou odříznuti od okolí, stavení práce ale zatím jen tak neskončí. Úsek od Mníšku k odbočce k přehradě Mlýnice připomíná spíš jízdu na tobogánu a firma Strabag ho bude muset příští rok předělat.

„Problém nerovnosti obrusné vrstvy v jednom jízdním pruhu je řešen s dodavatelem stavby. Náprava bude zjednána v roce 2016 z důvodu vhodných klimatických podmínek,“ potvrdil redakci vedoucí územního technicko-správního oddělení Krajské správy silnic Libereckého kraje Petr Kadlec.

S drobnými omezeními musí řidiči počítat ještě v následujících zimních měsících. Místy se totiž jezdí jedním pruhem. Pracuje se na výstavbě chodníků, které budou podél komunikace přes celou obec. "Získali jsme na ně dotaci. Hotové budou v květnu příštího roku," uvedla starostka obce Renata Hajnová. Za sedm milionů podle ní vybudují zhruba čtyři kilometry chodníků.

Opravená silnice je v obci se 700 obyvateli nejdůležitější komunikací. "Je to naše jediné spojení s Chrastavou, Libercem, Frýdlantem a okolními obcemi," uvedla starostka. Rozbitá komunikace byla po záplavách opravená jen provizorně, navíc se po ní nedalo dostat od Nové Vsi k silnici první třídy 13 v Mníšku. Uplynulých pět let tak vedly objízdné trasy po místních komunikacích. "Dokázali jsme to. Za to patří dík občanům, že měli takovou trpělivost a vydrželi to," ocenila starostka.

Stavební práce tak budou pokračovat i nadále. Po dokončení chodníků se dělníci vrátí na úsek silnice poblíž Mníšku, kde opraví horní vrstvu silnice.

Foto Budějcká Drbna

Štítky silnice, Mníšek nad Hnilcom, Nová Ves, Chrastava, Strabag, chodník, Petr Kadlec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Včeliš

Může mi někdo vysvětlit, proč čtyři kilometry chodníku stojí sedm milionů Kč???? To si snad děláte prdel? Kolik z toho jde do různých kapes???

Čtvrtek, 26. listopadu 2015, 22:38Odpovědět

V létě zrekonstruovaná silnice v Nové Vsi se musí předělat, jízda po ní připomíná tobogán  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.