Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Po čtvrt roce skončí dopravní omezení v Rochlici. Nový kruhový objezd se řidičům otevře v pondělí

Na největším libereckém sídlišti Rochlice skončí v pondělí po čtvrt roce dopravní omezení, které souviselo zejména s výstavbou nové kruhové křižovatky v Dobiášově ulici. Díky ní by měl být provoz bezpečnější. Novinářům to dnes řekl vedoucí správy veřejného majetku magistrátu David Novotný.

Na akci za bezmála 43 milionů korun radnice získala evropskou dotaci. "K oficiálnímu otevření by mělo dojít v pondělí v 11:00," uvedl Novotný. Autobusy veřejné dopravy (MHD) zajíždějící do této lokality se na pravidelné trasy vrátí o den později, v úterý 1. prosince.

Dobiášova ulice je dopravně nejvytíženější silnicí ve čtvrti s 10.000 obyvateli. Opravoval se asi půlkilometrový úsek od kruhové křižovatky s Vratislavickou ulicí až po křižovatku s Krejčího ulicí. Pracovalo se i v přilehlých Pazderkově a Haškově ulici.

Nejviditelnější je proměna frekventované a velmi nepřehledné křižovatky ulic Dobiášova, Krejčího a Pazderkova. Klasickou křižovatku nahradila kruhová. Bezpečnější bude nejen pro motoristy, ale i pro chodce. "Byly tam dlouhé přechody. Jak přecházeli chodci, tak vznikaly nebezpečné situace. Byla to skutečně vážná bezpečnostní závada," uvedl Novotný.

Silnice v úseku mezi oběma kruhovými křižovatky dostala nový asfaltový povrch a jsou na ní přechody pro chodce s dělicími ostrůvky. Nově vymezené jsou i pruhy pro cyklisty. Podle Novotného se také zpřehlední parkování. "Autobusy MHD, které na Dobiášově ulici stály, mají vymezený nový prostor ve spodní části u kruhového objezdu s Vratislavickou ulicí," řekl.

V Liberci nedávno skončila ještě jedna velká rekonstrukce silnice. Za 17 milionů korun bez DPH se dva roky opravoval zhruba kilometrový úsek v ulici Aloisina výšina, od křižovatky s Jasnou ulicí až po gastronomickou školu na sídlišti Králův Háj. Silnice má nový povrch, opravené jsou chodníky a přibyla parkovací místa.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky Liberec VI-Rochlice, David Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po čtvrt roce skončí dopravní omezení v Rochlici. Nový kruhový objezd se řidičům otevře v pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.