Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

FOTO: Rychlostku na Liberec zablokovala ve čtvrtek ráno hromadná nehoda

Ledovka ve čtvrtek ráno překvapila několik řidičů v celém Libereckém kraji, kde došlo k několika drobným nehodám. K té největší došlo mezi Hodkovicemi nad Mohelkou a Libercem. Poblíž Jeřmanického kopce havarovalo sedm aut. Nehoda blokovala provoz ve směru na Liberec od šesté hodiny ranní po celé dopoledne.

Poblíž vodárny řidič osobního auta na namrzlé silnici nezvládl řízení a narazil do svodidel. Řidička Škody Octavie, která místem projížděla, se nabouranému vozu snažila vyhnout, ve smyku ale sjela do příkopu a projela oplocením. "Řidička i její spolujezdkyně byly odvezeny do nemocnice v Liberci," řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Do příkopu pak sjelo ještě jedno auto, i jeho řidič se snažil oběma havarovaným vozům vyhnout. "Další dvě nehody se staly v koloně, jak auta najížděla," dodala Suchánková. V těchtopřípadech zřejmě řidiči vozidel nedodrželi bezpečnou vzdálenost a nestačili zareagovat na situaci před sebou.

Zatímco nehoda na rychlostce si vyžádala dvě zranění, další nehody většinou odnesly pomačkané plechy.

V Jablonném v Podještědí havarovalo dnes před osmou hodinou ranní osobní auto. To skončilo mimo silnici. Posádka z nehody vyvázla bez zranění.

Na kluzké silnici ráno kolem 5:30 narazilo auto do svodidel na průtahu Liberce, u sjezdu nedaleko obchodního centra Nisa. V noci také prasklo vodovodní potrubí ve Vaňurově ulici v Liberci. Policie kvůli tomu ráno varovala před možností tvorby náledí v ulicích Metelkova, Františkovská, Hraniční a Vaňurova.

V Libereckém kraji by ve čtvrtek mělo být skoro jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty budou od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách od nuly do tří stupňů.Se srážkami meteorologové na dnešní den nepočítají.

Foto Petr Gartner, Dominik Svoboda

Štítky Liberec, havárie, silnice, Liberecký kraj, Hodkovice nad Mohelkou, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rychlostku na Liberec zablokovala ve čtvrtek ráno hromadná nehoda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.