Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Sněžení komplikuje dopravu v horských oblastech, na Ještědu havarovalo několik aut

Liberecko zasypal ve středu večer sníh. Všechny silnice prvních tříd jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na silnicích druhých a třetích tříd se místy tvoří ujetá vrstva sněhu. Dopravní komplikace hlásí čtenáři z výše položených míst. Třeba na Ještědu skončilo podle posledních informací mimo silnici až pět aut. Všechny drobné nehody se zatím obešly bez zranění.

Další dopravní komplikace hlásí silničáři z hranice Libereckého a Ústeckého kraje. Na Šébru uvízlo několik kamionů, v kopcích je ledovka a řidiči tak musí počítat se zdržením.

Od dopoledních hodin je pro nákladní dopravu uzavřena silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem. „Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35,“ řekla mluvčí kraje Markéta Dědková. Uzavírka bude platná do odvolání a otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v zítřejších ranních hodinách.

Provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem není nijak omezen pro osobní dopravu. Komunikace je pro osobní dopravu se zvýšenou opatrností sjízdná. Vzhledem k silnému větru ve vyšších polohách se dá očekávat tvorba sněhových jazyků.

Podle dopravních informací se tvoří ledovka také na silnici R35 mezi Ždárkem a Paceřicemi.

Foto Lukáš Fáber

Štítky silnice, Liberecký kraj, Ještěd, hraniční přechod, Polsko, Harrachov, Tanvald, Ústecký kraj, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžení komplikuje dopravu v horských oblastech, na Ještědu havarovalo několik aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.