Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Sněžení komplikuje dopravu v celém kraji, policie eviduje desítky nehod

Ne nadarmo se někdy říká, že sněžení rozděluje lidi na řidiče a pouhé majitele řidičských oprávnění. V Libereckém kraji od rána sněží a stejným tempem, jakým přibývá sněhové pokrývky, přibývá i dopravních nehod. Od rána policisté v celém kraji řešili zhruba dvě desítky událostí. Například na zasněžené silnici u Stružince se srazilo zhruba 10 aut. Před ledovkou v těchto místech od dopoledne varovali silničáři.

Podle dopravního webu šlo o lehké „ťukance“ a nehoda se obešla bez zranění. Dvě auta se střetla před polednem také v Albrechticích v Jizerských horách, Semilech, Dětřichově, Bělé, Horké u Staré Paky a také v Pertolticích pod Ralskem. Hromadná nehoda čtyř aut ve stejný čas blokovala silnici z Turnova na Liberec, kde se srazila čtyři auta. Tři auta se pak v 11:50 střela v Košťálově.

Problémy kamionů

Provoz dopoledne blokovaly také uvíznuté kamiony ve Smržovce, ale také na průtahu Libercem za tunelem, kde je 10 odstavených kamionů. Kolony se tvořily kvůli sněžení také v ulici 5. května v Jablonci nad Nisou a špatně sjízdná je také silnice na Hrubé Skále.

Problémy jsou i na hlavním tahu na Hradec, silnice z Turnova na Jičín, kde mají velké problémy kamiony. Pokud tedy míříte do Hradce, připravte se na velké zdržení. A komplikace jsou i na silnici z Liberce do Děčína.

Hemrich neboli silnice přes Oldřichov je od středečního poledne uzavřena pro veškerou dopravu. Důvodem je nesjízdný kopec a zablokováný silnice auty. Když se otevře, tak určitě ne pro nákladní dopravu, protože značky jsou otevřené a předpověď špatná.

Podle ředitele společnosti Silnice LK Petra Šéna mají silničáři v terénu veškerou techniku. "Intenzivní sněžení začalo po 10:00 a chvíli potrvá, než objedou své okruhy," dodal. Motoristům doporučuje velmi opatrnou jízdu.

Meteorologové dnes vydali výstrahu na silné sněžení s vysokým stupněm nebezpečí. Varování platí pro celý Liberecký kraj. "Přes severní polovinu Čech přechází pásmo intenzivního sněžení s hodinovou intenzitou místy kolem tři centimetrů nového sněhu. Od jihu bude intenzita sněžení postupně slábnout," uvedli meteorologové.

Situaci na silnicích sledujeme

Autoři | Foto Blanka Daníčková, Janet Stránská, Jana Vondáčková

Štítky silnice, havárie, Liberecký kraj, Stružinec, Liberec, Turnov, Albrechtice v Jizerských horách, Semily, Dětřichov, Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Švarcová

A co silničáři, viděl je někdo někde? Já teda ne, auta hrabou i do malých kopečků ve středu města a dělají se všude kolony!!!

Středa, 17. února 2016, 13:17Odpovědět

AKTUÁLNĚ: Sněžení komplikuje dopravu v celém kraji, policie eviduje desítky nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.