Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Sníh, odstavené kamiony a kolabující doprava. Kdo dnes nechal auto v garáži, vyhrál

Auta po příkopech, kamiony odstavené v kopcích, nestíhající silničáři a nadávající řidiči. Tak nějak by se dal do jedné věty shrnout středa na silnicích v Libereckém kraji. Policisté vyjížděli jen dopoledne ke třem desítkám událostí. Provoz se několikrát zastavil na průtahu Libercem i na hlavním tahu z Liberce na Turnov a také na Děčín.

„Policisté Integrovaného operačního střediska policie Libereckého kraje přijali během dopoledne okolo tří desítek oznámení o dopravních nehodách, špatné sjízdnosti vozovek, uvízlých kamionech a podobně,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Ještě dvě hodiny po poledni byla zcela neprůjezdná silnice z Hodkovic nad Mohelkou na Liberce, kde provoz blokovalo několik odstavených kamionů.

Podobná situace byla ve stejný čas také mezi Jeřmanicemi a Turnovem, kde došlo k nehodě několika aut. „Teď se už na silnici ve směru na Liberec jezdí, ale tím, že se tak dlouho stálo, tak se na asfaltu udělala vrstva ledu,“ řekl ve tři hodiny odpoledne Drbně jeden z řidičů.

I několik desítek minut trávili řidiči v pomalu popojíždějících kolonách přímo na průtahu Libercem, který ve směru na Turnov zablokovalo před polednem několik kamionů. V opačném směru, tedy na Děčín, se zastavil provoz zhruba dvě hodiny po poledni.

Při každém větším sněžení mají komplikace také řidiči na úseku z Mníšku do Raspenavy. Na zasněžené silnici druhé třídy dnes dokonce zapadl pluh. Kvůli tomu byla silnice nejprve kompletně uzavřena a později byl provoz obnoven, ale pouze pro vozidla do šesti tun.

Vypisovat všechny nehody by bylo takřka nemožné. Například na zasněžené silnici u Stružince se srazilo zhruba 10 aut. Před ledovkou v těchto místech od dopoledne varovali silničáři. Podle dopravního webu šlo o lehké „ťukance“ a nehoda se obešla bez zranění. Dvě auta se střetla před polednem také v Albrechticích v Jizerských horách, Semilech, Dětřichově, Bělé, Horké u Staré Paky a také v Pertolticích pod Ralskem. Tři auta se pak v 11:50 střela v Košťálově. Většina nehoda skončila jen pomačkanými plechy.

Zranění chodkyně si podle prvních informací vyžádala nehoda v ulici Seniorů v Liberci, kde na nesjízdné silnici vjelo na chodník auto. Ve stejném místě havarovalo také policejní auto i hasiči.

Sněžení komplikovala práci také řidičům MHD. "Jeden z autobusů nám "zacyhtil" projíždějící pluh poblíž OC Nisa. Nehoda se naštětí obešla bez zranění," dodala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Většina autobusů kvůli silnému sněžení nabírala během dne zpoždění. 

Podle ředitele společnosti Silnice LK Petra Šéna mají silničáři v terénu veškerou techniku. "Intenzivní sněžení začalo po 10:00 a chvíli potrvá, než objedou své okruhy," dodal. Motoristům doporučuje velmi opatrnou jízdu.

Meteorologové dnes vydali výstrahu na silné sněžení s vysokým stupněm nebezpečí. Varování platí pro celý Liberecký kraj. "Přes severní polovinu Čech přechází pásmo intenzivního sněžení s hodinovou intenzitou místy kolem tři centimetrů nového sněhu. Od jihu bude intenzita sněžení postupně slábnout," uvedli meteorologové.

Nehoda v Horské ulici v Liberci

Situaci na silnicích i nadále sledujeme

Foto čtenáři Drbny

Štítky silnice, Liberec, Liberecký kraj, Turnov, havárie, Děčín, úraz, Silnice LK a.s., Hodkovice nad Mohelkou, Jeřmanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Sníh, odstavené kamiony a kolabující doprava. Kdo dnes nechal auto v garáži, vyhrál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.