Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Liberec si nechá zpracovat studii, kudy vést tramvajovou trať do Rochlice

Propojení centra Liberce se sídlištěm v Rochlici pomocí tramvajové trati bude brzy o kus blíž. Vedení města si nechá zpracovat studii, která by měla doporučit nejvhodnější vedení trati na největší liberecké sídliště, na kterém bydlí více než 15 tisíc lidí.

Na základě výsledku takzvané studie proveditelnosti by mělo dojít ke změně zemního plánu. Ten předběžně počítá s tím, že by se trať napojí v centru města na zastávku Rybníček, pokračovat by měla proti proudu Lužické Nisy a končit tramvajovou smyčkou v Zeleném údolí. Nová trať by tak dopravně obsloužila nejen Krajský úřad Libereckého kraje, Centrum Babylon, iQLandii, teplárnu, ZŠ Dobiášova, ale především sídliště Rochlice a dolní část sídliště Horní Kopečná.

Není to poprvé, co se o propojení sídliště a centra msta tramvajovou tratí mluví. Už v minulosti vybralo vedení města variantu odbočky od meziměstské linky do Jablonce. Počítalo se v ní s tím, že by trasa vedla od zastávky U Lomu přes sídliště Broumovská k základní škole v Dobiášově ulici. Výstavba dvoukilometrové trati měla vyjít zhruba na půl miliardy korun. Dopravní podnik chtěl na realizaci sehnat finance z evropských dotačních programů. Samotná výstavba by pak trvala zhruba tři roky.

Foto Youtube.com

Štítky Liberec, sídliště, tramvajová dráha, Liberec VI-Rochlice, Lužická Nisa, Zelené údolí, Liberecký kraj, Centrum Babylon Liberec, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec si nechá zpracovat studii, kudy vést tramvajovou trať do Rochlice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.