Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pro nákladní dopravu bude dnes uzavřen hraniční přechod v Harrachově

Pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů bude od 15:00 uzavřen úsek silnice 10 od Tanvaldu k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově na Semilsku. Důvodem je očekávané sněžení. Novinářům to dnes sdělil ředitel společnosti Silnice LK Petr Šén. Zvýšenou opatrnost doporučuje motoristům i v dalších částech kraje.

"Vzhledem k předpovědi, kdy po 18:00 bude velmi vysoká intenzita sněhových srážek a bude se jednat o těžký mokrý sníh, se dají očekávat komplikace v dopravě, zejména pro nákladní vozidla," uvedl Šén. Řidiči by podle něj měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. "Doporučujeme kvalitní zimní výbavu - zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku, při cestách do hor i sněhové řetězy," dodal.

Zhruba osmnáctikilometrový úsek z Tanvaldu bude uzavřený minimálně do úterního rána. Silničáři jako náhradní trasu pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny doporučují silnici 35 k hraničnímu přechodu do Hrádku nad Nisou na Liberecku.

Pro Liberecký kraj platí varování před silným sněžením, ochlazota se má začít odpoledne. Připadnout by mělo od pěti do 15 centimetrů sněhu, ojediněle až 20 centimetrů.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky hraniční přechod, Harrachov, Tanvald, Silnice LK a.s., Polsko, okres Semily, Liberecký kraj, nákladní doprava, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro nákladní dopravu bude dnes uzavřen hraniční přechod v Harrachově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.