Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

SJÍZDNOST: V Libereckém kraji napadlo několik centimetrů sněhu, pro nákladní dopravu jsou uzavřeny dvě cesty

Pro nákladní dopravu jsou v Libereckém kraji v důsledku pondělního sněžení stále uzavřené dvě komunikace. Hlavní silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku do Harrachova a dál na hranici do Polska, a také silnice III. třídy na Liberecku přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Raspenavu.

Sněžení v Libereckém kraji v průběhu noci ustalo a hlavní tahy jsou po ošetření převážně mokré, a to včetně silnice 10 na Harrachov. "Předpokládám, že se během několika hodin silnice pro nákladní dopravu otevře," uvedl dispečer zimní údržby pro Jablonecko.

Na silnicích nižších tříd, zejména v horských oblastech, jsou zbytky nebo ujetá vrstva sněhu. "Místy se tvoří závěje," uvedl dispečer zimní údržby z Českolipska.

Teploty jsou ráno od nuly do minus pěti stupňů Celsia. Meteorologové očekávají přes den občasné sněžení, odpoledne a večer budou srážky ustávat a oblačnost se protrhávat. Nejvyšší denní teploty budou od nuly do tří stupňů, na horách zůstanou pod bodem mrazu. Večer se může tvořit náledí.

Během pondělí řešili policisté více než 10 dopravních nehod v Libereckém kraji. Většina skončila lehkým zraněním účastníků. V úterý ráno přibyla do seznamu například nehoda v Chotyni, kde havarovalo osobní auto.

Štítky Liberecký kraj, nákladní doprava, silnice, Harrachov, okres Jablonec nad Nisou, Polsko, Raspenava, Tanvald, Mníšek nad Hnilcom, Oldřichovské sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: V Libereckém kraji napadlo několik centimetrů sněhu, pro nákladní dopravu jsou uzavřeny dvě cesty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.