Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V Žitavské ulici řádil zloděj. Ze zaparkovaných aut ukradl věci za desítky tisíc korun

Auto není trezor. Tohle upozornění se policisté snaží neustále „vtloukat“ do hlav řidičů, to ale ne vždy zabírá. Například v noci ze středy na čtvrtek vykradl neznámý zloděj dvě zaparkovaná auta v Žitavské ulici v Liberci, ze kterých si odnesl věci za bezmála 80 tisíc korun.

Konkrétně se vloupal do Mercedesu, ze kterého si  po rozbití okna dveří u řidiče odnesl navigaci, autokameru, LCD televizi, notebook a 500 euro, které ležely v přihrádce palubní desky.

S tím se zloděj nejspíš nespokojil a vytipoval si ještě opodál stojící Mitsubishi Pajero. „V jeho rukách pak skončila autonavigace, autokamera, peněženka s hotovostí 12 tisíc korun, 200 euro a 500 amerických dolarů, platební karta, ale také veškeré doklady majitele,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Celková škoda, kterou zloděj na jednom parkovišti během jedné noci způsobil, představuje částku 77 tisíc korun. „Kdyby nebyly majitelé vozidel ke svým věcem a penězům tolik nezodpovědní a nenechávali je v zaparkovaných vozidlech, nemuselo k takovým ztrátám vůbec dojít. Auto zaparkované na ulici není žádný trezor, který by vám bezpečnost vašich cenností nebo dokladů jakkoliv garantoval,“ uzavřela Baláková.

Foto novinyvm.cz

Štítky Liberec, Mercedes-Benz, Mitsubishi Pajero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Žitavské ulici řádil zloděj. Ze zaparkovaných aut ukradl věci za desítky tisíc korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.