Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Třináct míst v Liberci by mělo být brzy pro chodce i řidiče bezpečnějších

Celkem třináct míst na území Liberce by mělo být brzy o něco bezpečnějších pro chodce i řidiče. Nové chodníky a úpravy přechodů jsou naplánovány napříč celým městem. To vše by mělo přijít zhruba na 30 milionů korun, přibližně polovinu částky by mohla pokrýt podpora z evropského operačního programu.

Vedení města plánuje nové chodníky v ulici Kubelíkova a dělící ostrůvek přechodu v ulici Řepná. Chodníky a přechody mají přibýt také na Františkově a na sídlišti Kunratická. Dalšími přechody by měly odstranit dopravní kolize v průmyslové zóně Jih nebo ve Zhořelecké a Londýnské ulici. „Stavební zásahy nejsou zvlášť náročné, takže nemusíme zajišťovat územního rozhodnutí,“ doplnil náměstek primátora Tomáš Kysela (ANO).

S financováním by mohlo pomoci Ministerstvo pro místní rozvoj. „To vypsalo výzvu zaměřenou na rekonstrukce, modernizaci a výstavbu chodníků podél silnic a místních komunikací tak, aby lépe vyhovovaly i lidem s omezeným pohybem nebo horší orientací,“ dodal Kysela. Pozitivních změn by se chodci i motoristé mohli dočkat do dvou let. Všechny plánované úpravy najdete zde.

Štítky Liberec, chodník, ANO 2011, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináct míst v Liberci by mělo být brzy pro chodce i řidiče bezpečnějších  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.