Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Silnice kolem Souše se po zimě otevírá. Řidiči si výrazně zkrátí cestu

Spojení z Jablonecka do Frýdlantského výběžku bude zase o něco lepší. Dnes o půlnoci se totiž otevře silnice kolem vodní nádrže Souš. Řidiči, kteří jedou do Frýdlantu z Desné, už nemusí přes Liberec, ale výrazně si ušetří čas. Letos se silnice otevírá o dva týdny dříve než loni.

Už od 21. listopadu měli smůlu ti, co chtěli projet autem kolem soušské přehrady. Z důvodu ochrany zdroje pitné vody se silnice vždy na zimu uzavírá. Letos ale alespoň uzavírka netrvala tak dlouho, oproti loňsku, kdy se otevřela až 1. května, je to o dva týdny dříve.

„Po provedené kontrole silnice II/290 podél vodní nádrže Souš, je naplánováno její otevření dnes o půlnoci. To znamená, že komunikace v úseku Desná - Smědava bude průjezdná od 16. 4. 2016 v 00:00 hodin,“ informuje Pavel Fořt z Krajské správy silnic Libereckého kraje.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, Souš (Králický Sněžník), Desná, Liberec, okres Jablonec nad Nisou, Frýdlant, Frýdlantský výběžek, Pavel Fořt, Smědava, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice kolem Souše se po zimě otevírá. Řidiči si výrazně zkrátí cestu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.