Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

U vlakového nádraží začala rekonstrukce tramvajových kolejí. Silnice se dnes uzavřela

Řidiči, čekají nás další dopravní komplikace v centru Liberce. Jen co se po jarní údržbě otevřely oba tubusy tunelu, zkomplikovalo dopravu další omezení. Kvůli opravě tramvajové trati u vlakového nádraží se v sobotu ráno uzavřela křižovatka ulic Žitavská, 1. Máje a Nákladní.

Křižovatka se od 23. dubna uzavře pro veškerou dopravu na 44 dní. Tramvaje mezi Rybníčkem a Horním Hanychovem nahradí na šest týdnů autobusy, které budou křižovatku objíždět přes autobusové nádraží a na třídu 1. Máje se budou vracet ulicí Vaňurova.

„Intervaly mezi spoji zůstanou zachovány. Dojde pouze k drobným změnám časů odjezdů z Rybníčku. Cestujícím proto doporučujeme sledovat výlukové jízdní řády, podle kterých bude jezdit nejen náhradní autobusová doprava, ale také tramvaje z Lidových sadů na Rybníček a zpět. Naopak jedenáct autobusových linek pojede podle objížďkových jízdních řádů,“ shrnul dopravní ředitel dopravního podniku Oskar Zappe. Veškeré informace o objízdných trasách MHD jsme psali zde.

Výměna tramvajových kolejí je podle vedení dopravního podniku nevyhnutelná. „Koleje jsou v těchto místech staré 22 let a dnes už můžeme říci, že jsou na hranici životnosti. Za nějakou dobu by jízda po nich mohla být nebezpečná,“ doplnil provozně-technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička. Rekonstrukce trati a celá úprava křižovatky by měla vyjít na 15 milionů korun.

Od začátku června by měla být křižovatka bezpečnější pro řidiče i chodce díky dvěma novým ostrůvkům a novému osvětlení. Posune se také přechod mezi Skloexportem a parkem. Prodloužení se dočká nástupní tramvajový ostrůvek, který bude nově lemovat zábradlí. „To by mělo zabránit vzniku nepřehledných a nebezpečných situací. Zábradlí navede chodce přímo na přechod,“ dodal Lavička.

Dopravní podnik plánuje mimo to také rekonstrukci tramvajové trati v Rumunské ulici. S ní se počítá v příštím roce. Připravuje se také modernizace další části tramvajové trati.

Štítky tramvajová dráha, dopravní společnost, Liberec, Liberec XIX-Horní Hanychov, Rybníček, železniční stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U vlakového nádraží začala rekonstrukce tramvajových kolejí. Silnice se dnes uzavřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.