Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

"Parkoviště" Felberova: Rekordman letos vyfasoval 41 pokut, vedení města je bezradné

Jako neřešitelný problém pro vedení města se zatím jeví drzé parkování ve Felberově a Moskevské ulici v Liberci. V obou ulicích, kam mají vjezd povolen jen majitelé vyhrazených míst a zásobování, denně parkuje až několik desítek aut. Na problém, který se nedaří už roky řešit, jsme upozornili začátkem ledna. Od té doby se příliš nezměnilo. Strážníci rozdávají pokuty jako na běžícím páse a řidiči i nadále mění obě ulice v parkoviště. V jejich řadách nejdeme i rekordmany, kteří evidentně nemají hluboko do kapsy.

Rekordman z ulice Felberova: 41 pokut

Jen od začátku letošního roku řešili strážníci v obou ulicích na čtyři stovky takových případů, kdy si řidiči nejspíš spletli pěší zónu s bezplatným parkovištěm. Jak se redakci podařilo zjistit, jde převážně o úzkou skupinku řidičů, která je neustále pokutována. „U jedné z registračních značek máme za první čtyři měsíce letošního roku evidováno jednačtyřicet přestupků,“ řekla mluvčí strážníků Daniela Bušková. Podle našich informací se jedná o stříbrnou Octavii, která takřka denně parkuje v pěší zóně ve Felberově ulici. Další řidič parkující naopak v Moskevské ulici má na svém kontě "jen" 12 přestupků.

Od začátku letošního roku rozdali v obou ulicích strážníci pokuty za necelých 24 tisíc korun. „Ke každému samozřejmě přistupujeme individuálně. Pokud si někdo odběhne jen do bankomatu a podobně, můžeme případ řešit domluvou nebo například stokorunovou pokutou. S tím ale nemůže počítat řidič, který se dopouští recidivy,“ dodala mluvčí. Z necelých čtyř stovek podezření na přestupek nebyla polovina dořešena na místě, nebo později na přestupkovém oddělení městské policie, a skončila ve správním řízení.

Jak vysvětlila mluvčí městské policie, strážníci musí u každého řidiče ověřit, zda nezásobuje některý z obchodů. 

Odtahovat nebo jen pokutovat?

Podle náměstkyně primátora Karolíny Hrbkové (Změna) se problémem vedení města zabývá, řešení je ale zatím v nedohlednu. „Jsou to lidi, které jakékoliv úpravy parkovacího systému nedonutí dělat věci tak, jak se mají. Proto teď vymýšlíme, jak například Moskevskou řešit dál. Zkoušelo se už ledacos, ale nic zatím nepomohlo,“ shrnula Hrbková a dodala: „Možná by v tomto případě mohlo být řešením odtahování. Často jde totiž o lidi, kteří si prostě tu pokutu zaplatí a je jim jedno, že to vyjde na nehorázné peníze.“

Scénář, jak jsme se přesvědčili, tak zůstává každý den stejný. Ti řidiči, kteří mají méně štěstí, vyfasují pokutu, jiní zase beztrestně odjedou. Ve čtvrtek jsme ve Felberově a Moskevské ulici, zhruba 50 metrů od vjezdu do podzemního parkování v OC Plaza, napočítali zhruba patnáct aut.

Měla by městská policie při opakovaném parkování například v Moskevské nebo Felberově ulici auta odtahovat?

Celkem hlasovalo384 čtenářů

Štítky radnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Parkoviště" Felberova: Rekordman letos vyfasoval 41 pokut, vedení města je bezradné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.